Ismét ingyenes korcsolyaoktatás, idén az óvodásokon a sor!

Hírek
Közzétéve:

A sport területén kiemelkedő helyet foglal el a gyermekek rendszeres testmozgásra való nevelése. Ennek érdekében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kezdeményezésére a tanterv szerinti testnevelésórák keretein belül 2015 őszétől ingyenes korcsolyaoktatást szervezett a kerületi általános iskolák 2. osztályos diákjai részére.

Idén bővül a már hagyományosnak mondható program: ősszel és tavasszal az óvodák nagycsoportosai vesznek részt a tanfolyamokon! A témában szülői értekezleteket tartanak a kijelölt óvodákban, az előzetes visszajelzések alapján nagy érdeklődés várható.

A képzés 11 héten át heti 1 alkalommal történik. A gyermekeket megfelelő számú óvónő kíséretében erre a célra bérelt kisbuszok szállítják majd a jégpályához, ahol korcsolyabérlési lehetőség biztosítása mellet zajlanak majd az órák. A tanfolyam célja, hogy szakképzett oktatók segítségével a gyerekek megtanuljanak magabiztosan mozogni a jégen. A mozgás ezen formája alatt kiváló mozgáskoordinációra lehet szert tenni, amely más sportok megtanulásában is nagy segítséget jelenthet.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata bízik benne, hogy ennek a programnak is nagy sikere lesz és sok gyermek szerezhet élményeket ennek a méltán népszerű télisportnak az elsajátításával.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság