Ismét szúnyoggyérítés lesz kerületünkben augusztus elején

Hírek
Közzétéve:

A földi szúnyoggyérítés pontos időpontja: 2021. augusztus 2-án, a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2021. augusztus 3-4. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

A légi kémia szúnyoggyérítés pontos időpontja: 2021. augusztus 4-én, a napnyugtát megelőző másfél órában. Rossz idő esetén a védekezés 2021. augusztus 5-6-án, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

Földi szúnyogirtást végző autó

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság