Isten éltesse Eta néni! ‒ 100. születésnapja alkalmából köszöntöttük

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Becker Józsefnét századik születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, a harmadik kerület egész közössége nevében. Gratulálunk, és további jó egészséget kívánunk Eta néninek!

Becker Józsefné Fancsik Etelka 2022. január 21-én töltötte be a 100. életévét. Ebből az alkalomból kaszásdűlői otthonában meglátogatta, és egész kerületünk nevében felköszöntötte dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Látogatásunkkor Eta néni örömmel idézte fel eddigi hosszú életét: Felvidéken született egy bányászcsalád 13. gyermekeként. Ő maga is családra, sok gyermeke vágyott. Három gyermek édesanyja, akiket egyedül nevelt fel, küzdelmes körülmények között, hiszen egy igen apró, 17 négyzetméteres lakásban éltek, ahova az első unokája is született.

Dolgozott a faiparban és a vasiparban, de mint mondja, igazán a fával szeretett dolgozni. Ötven éve vonult nyugdíjba, de nyugdíjazása után is dolgozott. Minden munkájáról szeretetteljesen, alázattal mesél: „Szeretettem dolgozni, megtaláltam minden munkámban a szerethetőséget.”

Eta néni öt éve fiával él Kaszásdűlőn. Szeretetben, kölcsönös tiszteletben telnek a napjaik. Gyakran sétálnak a környéken, vagy csak együtt csodálják az ablakukból eléjük táruló Budai-hegyek panorámáját.

Eta néni ma is remek memóriának örvend, sokat nevet a régi dolgokat felidézve Ugyanakkor figyelemmel kíséri a világ mai változásait is, amelyekről az őt felköszöntő polgármesterrel hosszasan el is beszélgettek.

Gratulálunk Eta néninek! Egészségben és boldogságban eltöltött éveket kívánunk neki!

dr. Kiss László

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság