Itt a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

Hírek
Közzétéve:

A pályázat nyitott a felsőoktatási hallgatók számára a 2018/2019 tanév második és a 2019/2020 tanév első félévére vonatkozóan, illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára. A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.

További részletekről, a Bursa Hungarica „B” típusú ösztöndíj pályázati feltételeiről és a pályázatok kötelező mellékleteiről a letölthető teljes pályázati kiírásban lehet tájékozódni.

A pályázatot papíralapon (nyomtatott formában), Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodáján kell benyújtani.
Cím: 1033 Budapest, Harrer Pál utca 2.

Nyitva tartás:
Hétfő 8 – 18 óráig
Kedd 8 – 18 óráig
Szerda 8 – 18 óráig
Csütörtök 8 – 18 óráig
Péntek 8 – 12 óráig

A pályázati benyújtásának határideje:  2018. november 6.

További információk itt, és itt.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság