Itt leszek! Fesztivál – Egész napos emberi jogi rendezvény szeptember végén Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Emberi jogi fesztiválnak ad otthont szeptember végén Óbuda-Békásmegyer. Szeretettel várjuk a szakembereket és minden, az emberi méltóság és egyenlőség védelme iránt érzékeny érdeklődőt az Emberi Jogi Nevelők Hálózata, Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és partnerei által, Itt leszek! Fesztivál címmel szervezett egész napos rendezvényre.

Az igazán interaktívnak tervezett eseményen, szeptember 30-án, szombaton találkozzunk az Óbudai Kulturális Központban (1032 Budapest, San Marco utca 81.)! A gyermekkel, fiatalokkal foglalkozó szakemberek, pedagógusok, szociális területen dolgozó munkatársak mellett civil szervezetek tagjait, képviselőit és minden érdeklődőt várunk az emberi jogi napunkra.

Irodalomterápia, színházi workshop, akciópedagógia

Az Emberi Jogi Nevelők Hálózata és partnerei változatos tematikával készülnek, sok kiegészítő programmal és kevésbé formális hangulattal. A tervek szerint többek között interaktív foglalkozás veszi górcső alá a tanári szerep változásait és annak következményeit, irodalomterápia segít eszközöket találni a kiégés ellen, de biblioterápiás és művészetterápiás foglalkozás, valamint színházi workhsop és színházi előadás is várja az Itt leszek! Fesztivál résztvevőit.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és Óbuda-Békásmegyer Cigány Nemzetiségi Önkormányzat támogatásának köszönhetően a III. kerületben élő vagy ott dolgozó szakemberek 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt a rendezvényen!

Mindezek mellett megismerkedhetünk az úgynevezett Bálint-csoportok és az akciópedagógia működésével. Egy kerekasztal-beszélgetés pedig Élet a státusztörvény után címmel azt járja körbe, milyen lehet az oktatás jövőképe.

Információk első kézből: találkozás kirúgott vagy felmondott tanárokkal

A workshopok mellett standokkal is várjuk a résztvevőket, ahol bemutatkoznak az emberi jogokkal foglalkozó civil szervezetek, emellett alapítványi iskolák képviselőivel, kirúgott vagy felmondott tanárokkal, karrier coach-csal és munkajogásszal is lesz lehetőség beszélgetni.

Egész napos gyerekfelügyelettel, színes programokkal és a nap végén egy színházi előadással készülünk. A részvételi díj 3.000 forint, amely tartalmazza a szendvicsebédet, a fogyasztást a kávészünetekben, a részvételt a programokon és színházi előadáson, valamint a játszóház használatát gyerekeknek.

Még lehet pályázni – Lehetőség a bemutatkozásra műhelymunkán

Szeptember 15-ig lehet még jelentkezni mindazoknak a szervezeteknek, csoportoknak, amelyek szívesen bemutatkoznak egy kilencven perces workshopon, műhelymunkán: milyen témával foglalkoznak, milyen módszereket használnak, és természetesen kötetlenül is beszélgethetnek a résztvevőkkel.

A szervezők ezúttal a fiatalokkal dolgozó szakemberek, pedagógusok, civil és szociális munkatársak támogatását helyzeték a középpontba. Így a megújulást és a szakmai fejlődést célzó programokat bemutató pályázatokat várnak elsősorban.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság