Játék és mese a Platán Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

A gyerekeknek olyan természetes közege a mese és a játék, mint halnak a víz. Erre építenek a könyvtárban, amikor megtervezik a foglalkozások menetét, hogy életkoruknak, érdeklődésüknek megfelelő módon kössék le a lurkók figyelmét, ugyanakkor tartalmas időtöltést is nyújtsanak számukra. A foglalkozásokon mindenféle feladat akad: kreatív kihívásoktól találós kérdésekig, fogócskától könyvtárhasználatig sokféleképpen teszik próbára a gyerekeket, akik így egy pillanatra sem unatkoznak. Mindezt természetesen egy mese köré szervezve, annak történetszálára fűzve. A részvétel az 5-10 éves kor közöttieknek ideális, de ennél fiatalabbak is rendszeresen becsatlakoznak némi szülői segítséggel.

Az idei nyári foglalkozássorozat témájául a fákat választották, illeszkedve a program részben szabadtéri mivoltához – a foglalkozások során ugyanis a könyvtár minden terét bejárják az érdeklődők, bár a játékok zöme a tágas udvaron zajlik. Mindhárom nyári hónapra jut egy mese, s az alkalmak külön-külön is élvezhetőek. Júniusban már kinyomozták, mit rejtett „A diófa ezer csodája” című történet, célba dobástól ritmusjátékon át faébresztgetésig sokféle feladattal; júliusban többek között kiderül majd, miért éppen platánfáról lett elnevezve a könyvtár; augusztusban pedig egészen a Nap fájáig merészkedhetnek majd el a rátermett résztvevők. Kihagyhatatlan kaland lesz!

Gyökérfalvától Lombkoronáig – Fák meséi a könyvtár kertjében
2017. július 25., 17:00
2017. augusztus 22. 17:00
Mesefoglalkozásra várják az 5-10 éves korú lelkes kalandorokat! A fakéreg mögül előbújnak a mesék…
Ha szereted a kreatív, ügyességi, logikai feladványokat és játékokat, itt a helyed! A programok ingyenesek, mindenkit szeretettel vár a Platán Könyvtár!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság