Játékos közösségi szemétszedés Óbuda-Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Budapesten egyik legtágasabb, legzöldebb kerülete, tele változatos közterületi részekkel: terek, parkok, lakótelepi részek, természetvédelmi területek, Duna part mind megtalálhatók. Peremkerület lévén sajnos azonban jellemzők az illegális hulladéklerakások és általános a világítószemét problémája. Az önkormányzat és Bús Balázs polgármester szívügyének tekintette mindig is az óbudai lakók közérzetének, jólétének javítását, ennek keretében kiemelten a köztisztaság fenntartását, megőrzését.

E célt követve, Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete szemétszedő kampányt hirdetett: a 3 hetes akció során egy szemétszörnyet ábrázoló installáció segítette a figyelemfelhívást. ‘Messy’, a szemétszörny a kerület több pontján felbukkanva állt a lakosság szolgálatára. A kampány kifejezetten a gyermekeket célozta meg a lakosság többi tagját is megszólítva, játékkal egybekötve.

A szemétszedő pályázatra a kihelyezett installációval készített közös képekkel lehet nevezni, a szerencsés kiválasztottakat helyi szervezetek és közösségek által felajánlott, kerületünkben igénybe vehető utalványokkal és ajándékokkal díjazták. Emellett a közterület-felügyelet az áprilisi hónapban több közösségi hulladékgyűjtési akciót is szervezett, az egyes helyszíneken a lelkes önkéntes résztvevőkkel tisztították meg a kerület több részét. A rendbe tett területek között volt többek között kutyafuttató, parkok, terek, iskola körüli területek. A legtöbb helyszínen nem csupán a hulladékgyűjtést végeztek, hanem az ott lévő fák metszését is. A munka végeztével pedig az összegyűlt hulladékot és zöld hulladékot elszállították.

A közösségi hulladékgyűjtés helyszínei az alábbiak voltak:

• Kocsis Sándor utca
• Milton Friedman Egyetem környéke, Kelta utca 2.
• Ezüsthegy utca
• Kiscelli parkerdő
• Varga István Szakközépiskola Hatvany Lajos utca 7. környéke
• Huszti út vége kutyafuttató
• Kaszásdűlő-Aquincum kitakarítása
• Táborhegyi barlang környéke
• Perényi út 21.

Kiemelt helyszínként a Perényi út megtisztítására Bús Balázs polgármester külön keretet biztosított, ahol rengeteg hulladék gyűlt össze, és még sajnos sok maradt is, ezért újabb időpontot szerveznek annak teljes megtisztítására, amire most is várjuk az önkéntes jelentkezőket. Az időpontról itt tudnak tájékozódni.

Bízunk benne, hogy játékos akció hozzájárult a közös érdekeinkhez, azaz, hogy tisztább, szebb környezetben élhessünk Óbuda-Békásmegyeren és kellő motivációt jelentett a most még szemetelő embertársainknak is, hogy szokásaikon változtassanak és megértsék, odafigyeléssel, példamutatással együttesen van esélyünk változtatni!

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének munkáját segítik konstruktív javaslataik, észrevételeik, és a hatékony, gyors intézkedésünk érdekében továbbra is várják észrevételeiket a  + 36 1 453 26 18-as, éjjel-nappal hívható telefonszámán, vagy a www.obkf.hu honlapon keresztül, illetve e-mailben az ugyfelszolgalat@obkf.hu címre és postai úton (1033 Budapest, Mozaik utca 7.).

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Kölcsönözzön vetőmagot!

Hírek
Közzétéve:

Hamarosan kezdődik a Közösségi Költségvetés 2023-as nyertes projektjeinek megvalósítása

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László: A gyermekvédelem nem revolvergolyó