Jelentős forgalom várható a temetők környékén

Hírek
Közzétéve:

A Mindenszentek és Halottak napja a megemlékezés időszaka. A legtöbben ilyenkor látogatnak ki a sírkertekbe, hogy felkeressék szeretteik nyughelyét, adózzanak az elhunytak emlékének. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete a korábbi évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet fordít a kegyelet napjaira, a megemlékezők biztonságának, a közterületek rendjének garantálására.

A felügyelők az Óbudai temető és a Tamás utcai urnatemető területén és környezetében megerősített járőrszolgálatot látnak el a kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen.

A sírkertek külső, valamint a környező utak rendjét, a közlekedés biztonságát a Rendőrség munkatársaival közös gépkocsizó járőrszolgálat keretében biztosítja a Felügyelet, míg a temetők területén gyalogos járőrök látnak el szolgálatot a megemlékezés zavartalansága érdekében.

A jogsértések, illetve az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fogadják meg a rendőrség tanácsait!

  • Táskájukat percekre se hagyják őrizetlenül a sírnál! Alkalom szüli a tolvajt!
  • Az autók utasterében, jól látható helyen ne hagyjanak értékeket (táska, mobiltelefon, pénztárca, kabát, stb.)!
  • A járműveket, miután leparkoltak, minden esetben zárják le, az ablakokat húzzák fel! a temető területén történő parkolás esetén is!
  • Kerékpároknál használjanak jó minőségű zárat, a gépkocsiknál pedig minden esetben kapcsolják be a riasztót.
  • Ha utaznak, nagy tömegbe mennek, fordítsanak fokozott figyelmet értékeikre!
  • Ne tartsanak pénztárcát, okmányokat, értékeket hátizsák, kabát külső zsebeiben!
  • Ha tetten érik a tolvajt, hangosan kérjenek segítséget! Aki bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es ingyenes segélyhívó telefonszámon!

Mivel sokan gépjárművel közelítik meg a temetőket, jelentős mértékben megnövekszik a járműforgalom és a szabályos várakozóhelyek telítettsége, ezért javasoljuk, hogy lehetőség szerint vegyék igénybe a sűrített temetői-járatokat és egyéb közösségi közlekedési eszközöket.

Tömegközlekedés az Óbudai Temető környékén

Az Óbudai temető megközelítéséhez november 1-jén a szokásosnál sűrűbben induló 160-as, továbbá a 260-as és 260A jelzésű buszokat, valamint a 118-as és a 218-as autóbusz mellett ajánljuk a 118B jelzésű rendkívüli buszjárat igénybevételét is, amely Szentlélek tér H – Óbudai autóbuszgarázs között közlekedik október 28-a és november 1-e között, biztosítva a H5-ös HÉV felől is a sírkert elérhetőségét.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság