Jelentősen bővül Óbuda-Békásmegyeren a MOL Bubi közbringa-rendszer

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyeren hét új MOL Bubi bicikligyűjtő-állomást hozott létre a BKK, ahonnan fontos közlekedési csomópontokat is el lehet érni ezentúl a közbringákkal is. Az új állomásokat március 31-én adta át Karácsony Gergely főpolgármester, dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója.

A közbringa-rendszer a III. kerületben összesen hét új helyszínen vált elérhetővé:

  • a Szentlélek téren a HÉV-megálló közelében,
  • a Flórián téren,
  • a Tímár utcában a HÉV megálló mellett,
  • a Kiscelli utca és a Pacsirtamező utca, a posta melletti kereszteződésben
  • a Kórház utca és a Polgár utca sarkán,
  • a Szőlő utca és a Vörösvári út találkozásánál,
  • az Óbudai rendelőintézet közelében.

Az újabb harmadik kerületi gyűjtőállomások kialakításakor a BKK figyelemmel volt arra is, hogy Óbuda olyan pontjai is bekerüljenek a MOL Bubi lefedettségi körébe, ahol könnyen át lehet szállni a közösségi közlekedés kiemelt járataira, a többi között a H5-ös HÉV-re és az 1-es villamosra.

A bővítés közben szempont volt az is, hogy a fővárosiak által kedvelt környékbeli kirándulóhelyek és kulturális központok is könnyebben megközelíthetővé váljanak.

„Nagyon örülök ennek a napnak, mert ma a harmadik kerület közlekedése újra fejlődik és előrelép. Önkormányzatunk épp a napokban nyerte el másodszorra a Kerékpárosbarát Munkahely díjat, ennek oka, hogy azt gondoljunk, közlekedjen akár tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy rollerrel valaki, biztonságos és gyors lehetőséget kell biztosítanunk arra, hogy a közlekedését megoldja” – mondta dr. Kiss László az átadón. Hozzátette: „Az új MOL Bubi állomás nem véletlenül a HÉV- és villamosmegálló mellé került: hiszünk benne, hogy segítenünk kell az integrált közlekedési módokat, valamint azokat, akik a harmadik kerületen belül szeretnének kerékpárt használni és arról átszállni más közlekedési eszközökre. Célunk, hogy több ilyen Bubi pont jöjjön létre, hogy egyre könnyebbé váljon minden kerületi számára is a közlekedés.”

„Régóta gondolkodtam azon, hogy elsütöm azt a szóviccet, hogy döntsük el, milyen Budapestet szeretnénk, bubisat vagy menteset. És eldöntöttük, hogy bubisat szeretnénk” – fogalmazott Karácsony Gergely.

A sajtótájékoztatón dr. Walter Katalin hangsúlyozta, a most átadott állomásoknak köszönhetően már alig van olyan forgalmas fővárosi csomópont, ahol nem lehet elérni a közbringákat.

Czikora Tamás, a MOL-csoport Mobilitás vezetője azt emelte ki az eseményen, hogy a társaságnak, mint a régió egyik legerősebb és legsokoldalúbb vállalatának tevékenységei között kiemelt szerepet kap a mobilitás, a többi között töltőállomásokkal, a MOL LIMO közösségi autózással és a MOL Plugee elektromos töltő hálózattal hozzájárulnak a térség mobilitásának fejlesztéséhez. Abban hiszünk, hogy a mobilitási rendszereknek együtt kell jól működnie, és minél több lehetőséget kell nyújtanunk a felhasználóinknak. Mi kilométereket, és nem litereket szeretnénk értékesíteni – tette hozzá Czikora Tamás.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság