Jó hír a békásmegyerieknek: megújult piac, tágas közösségi tér

Hírek
Közzétéve:

A beruházás 2017 nyarán vette kezdetét a békásmegyeri Heltai Jenő téren. A fejlesztésnek köszönhetően egy modern vásárló- és közösségi tér került kialakítása, amellyel a közösségi élet és az infrastrukturális háttér jelentősen bővült. A városrészben élők ezzel kulturált bevásárlási, ügyintézési, találkozási csomópontot vehettek birtokba.

A fejlesztés ünnepélyes átadója az Óbudai Danubia Zenekar ütőseinek vérpezsdítő előadásával vette kezdetét, trópusi hangulatot csempészve a borongós októberi napba.

A Békásmegyeri piac építése és fejlesztése mostani szakaszához Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 1,5 milliárd forinttal járult hozzá. A fejlesztésben modern, minden igényt kiszolgáló üzletsor öleli körül a fejlesztés központi elemét, a közösségi teret, kibővítve ezzel a piac funkcionalitását. A most átadott fejlesztés tehát nem csupán a vásárlás színteréül szolgál, hanem Békásmegyer Duna felőli oldalának közösségi és kulturális életét is felpezsdíti majd.

Ahogy dr. Kiss László ünnepi beszédében elmondta, igazi közösségi teret vehetnek birtokba az itt élők és a látogatók, amelyre izgalmas közösségi programokat fognak szervezni, amelyek valóban összehozzák a helyieket. Az új tér mindenkié, és mindenki örömét szeretné szolgálni.

A polgármester megköszönte a kivitelezőnek és az építtetőnek a színvonalas munkát, azt, hogy magas minőségben, a városvezetés új, élhetőbb szempontjait figyelembe véve zöldítette és újította meg a beruházást.

Ezeket a szempontokat demonstrálja például a tetőn elhelyezett 180 napelem, illetve a 20 000 tő évelő növény, amelyek a beruházás fenntarthatóságát és zöldítését szolgálják, illetve a környezettudatosság jegyében tervezett kerékpártárolót, amely összességében közel 100 állást fog biztosítani a környezettudatosan közlekedők számára.

A polgármester záró gondolatként arra kérte az itt lakókat és ide látogatókat, hogy használják és élvezzék a közösségi teret, és vigyázzanak rá, hogy unokáiknak is részük legyen a tér nyújtotta örömökben.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság