Jó hír a könyvtárlátogatóknak – Újra él a kölcsönzési lehetőség

Hírek
Közzétéve:

Béres András kultúráért felelős alpolgármester kezdeményezésére az olvasni szerető kerületiek ismét igénybe vehetik az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára szolgáltatásait. A könyvtárépületek ugyan nem látogathatók, a könyvespolcoknál válogatni még nem lehet, de a könyvtári tagsággal rendelkező olvasók a könyvcsomag szolgáltatás keretében újra kölcsönözhetnek.

A szolgáltatás igénybevételének folyamata nagyon egyszerű, és mindkét könyvtárban megegyezik:

 

 

Hogyan lehet igénybe venni a könyvcsomag szolgáltatást?

Az olvasók kiválaszthatják a kölcsönözni kívánt könyveket, folyóiratokat, hangoskönyvet, DVD-ket a könyvtár honlapján keresztül az online katalógusban, és ott előjegyezhetik, igényelhetik azokat.

Emellett lehetőség van e-mailen igénylést küldeni, illetve telefonon a könyvtárosok segítségével csomagot összeállítani.

Az igénylés összeállításakor mindenképpen figyeljünk arra, hogy egy olvasójegyre maximum 10 darab dokumentum (könyv, hangoskönyv, folyóirat, DVD) igényelhető. A csomagot a könyvtárosok összekészítik, amiről a megadott elérhetőségen értesítést küldenek.

A csomag átvételére az értesítést követően, a könyvtár bejáratánál kialakított csomagátvételi pontnál van lehetőség az átvételi időpontokban. Ugyanitt visszavételi pont is üzemel, azaz a korábban kölcsönzött dokumentumok is visszahozhatók, leadhatók.

Aki ezzel a lehetőséggel nem szeretne élni, annak a kölcsönzésben lévő dokumentumok lejárati határidejét az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára automatikusan meghosszabbítja, késedelmi díjat nem számol fel. A jelenleg érvényes könyvtári tagságok szintén meghosszabbításra kerülnek a zárvatartás időtartamával. A tanulást és tanítást segítő online könyvtári szolgáltatás továbbra is elérhető, és a kulturális, szórakoztató online programok is folyamatosan frissülnek a könyvtár honlapján.

 

 

Felhívjuk a kedves könyvtárlátogatók figyelmét, hogy a csomagpontnál és a várakozás ideje alatt a maszk használata és az egészségügyi előírások szerinti 1,5 méter távolság betartása a hatályos szabályozás szerint kötelező.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság