Jubilált az Esernyős, megnyílt a Szindbád

Hírek
Közzétéve:

programfuzet_obudai_gasztrohetek-01Az Esernyős két éves működését ünneplő jubileumi hét az Óbudai Gasztrohetek záró rendezvényén, az Óbudai Bornapok utolsó napján, az Esernyős új földszinti szárnyában kialakított Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytér átadásával vette kezdetét. A hivatalos megnyitót követően rendhagyó látogatást tehettünk a megkétszerezett alapterületű Esernyős szolgáltató komplexumban. Az ünnepélyes esemény hangulatát Weszely Ernő harmonika játéka és a Fő tér 2. épületére vetített látványos fényfestés tette teljessé.

A jubileumi hét hétfőjén egy igazi kuriózummal debütált a Szindbád tér. Kovács Ákos egy kevésbé ismert, prózai oldalát bemutatva Szigethy Gábor színház- és irodalomtörténésszel kötetlen felolvasó est keretében adtak elő részleteket kedvenc Krúdy novelláikból.

Folytatásként kedden, az Esernyős Filmklubban – szintén rendhagyó módon – Hajdú Szabolcs új filmje, az Ernelláék Farkaséknál című magyar siker mozi premier előtti bemutatóját láthattuk. Szerdán időutazást tehettünk Óbuda szívében: láthatatlan és látható emlékeken keresztül idézhettük fel a Fő tér és érintőlegesen a település történetét. Csütörtökön a már jól megszokott Esernyős Live sorozatban ezúttal Gyémánt Bálint és Juhász Gábor fergeteges gitárjátékéval varázsolta el hallgatóságát.

A jubileumi hét és a hónap utolsó napja pedig igazi program kavalkádot hozott az Esernyősbe. Ez a nap történetesen összevágott a hónap utolsó péntekével, mely az idei „indiánnyár” utolsó pillanatait kihasználó, munkába vagy iskolába igyekvő kerékpárosok közös, ingyenes reggelijével indult, rekord számú résztvevővel. Délutánra az Esernyős Galéria és a Szindbád Rendezvénytér telt meg képekkel, a megújult belső udvar pedig koccintó vendégekkel és dobszóval, ugyanis 16 órakor megnyílt a II. Óbudai Képzőművészeti tárlat, mely egészen november 6-ig lesz megtekinthető. Záróesemény gyanánt egy szintén nem mindennapi formáció, nem minden napi előadása született, melynek keretében Lackfi János versei, Sinha Róbert gitárjátéka és Herczku Ágnes hangja adódtak össze a sokoldalúságáról ismét tanúbizonyságot tevő Szindbádban.dsc03820

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság