Július 1-jén nyitnak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kerületi könyvtárai

Hírek
Közzétéve:

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár olvasói a koronavírus járvány miatt az utóbbi hónapokban nélkülözni kényszerültek a kölcsönzés, a helyben használat vagy éppen a könyvtári rendezvényeken, foglalkozásokon való részvétel lehetőségét.

A könyvtár ebben az időszakban továbbfejlesztett távszolgáltatásokat kínált használóinak. Otthonról elérhető adatbázisokkal támogatta a digitális oktatásban résztvevő diákokat és tanárokat; online meseolvasással, kézműves foglalkozásokkal és játékokkal segítette a szülőket és a gyerekeket a szabadidő hasznos eltöltésében.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kerületben működő könyvtárai július 1-jén nyitnak ki:

 

Békásmegyeri Könyvtár, Füst Milán utca:

2020. július 1-jétől:

H, Sz, Cs: 12.00-18.00  

K, P: 10.00-16.00  

 

Krúdy Gyula Könyvtár, Fő tér:

2020. július 1-jétől:

H, Sz, Cs: 12.00-18.00  

K, P: 10.00-16.00  

 

Kedden és pénteken a 10-től 12 óráig tartó idősávot elsősorban a 65 év felettieknek ajánlják, de valamennyi korosztály a teljes nyitvatartási időben felkeresheti a könyvtárakat. A távolságtartás szabályainak betartását és maszk használatát kérik a látogatóktól.

A könyvtárakban a zárva tartás alatt is folyamatos volt az új könyvek beszerzése, így a nyitáskor valamennyi tagkönyvtár a legfrissebb újdonságokkal várja az olvasókat.

A nyár folyamán az újranyitott könyvtárakban nem terveznek szünetet.

Az olvasók elégedettségét szem előtt tartva a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ingyenesen hosszabbítja meg a fizetős könyvtári tagságok lejáratát, mindenkinek annyi nappal, amennyi neki a zárva tartás miatt kiesett. A könyvtárakba ismét be lehet iratkozni, illetve a lejárt tagságokat is meg lehet hosszabbítani.

A nyitástól számított 30 napon belül késedelmi díj fizetése nélkül lehet visszavinni a zárás előtt kikölcsönzött műveket.  

A könyvtár átmenetileg ingyenessé tette az előjegyzési szolgáltatását is, mivel kölcsönözni egyelőre csak az előre megrendelt könyveket, filmeket és hangzó anyagokat lehet. Az igénylésre a könyvtár a honlapján elérhető katalógusból e-mailben és személyesen is lehetőséget biztosít.

Az újranyitást követően átmenetileg nem lesz mód a helyben használatra, a polcokról történő válogatásra.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár tervei szerint azonban 2020. július 22-től már lehetőség lesz a polcokról történő közvetlen válogatásra valamennyi tagkönyvtárban. Augusztus 10-től pedig újból lehetőség nyílik a „Könyvet házhoz” szolgáltatás igénybevételére az idős, beteg, mozgáskorlátozott, lakáshoz kötött olvasók számára.

Az újranyitásról naprakész információkat a www.fszek.hu címen találnak az érdeklődők.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság