Június 16-tól lezárják a Lánchidat a forgalom elől – Megkezdődik a felújítás

Hírek
Közzétéve:

Ez év márciusában indultak el a Lánchíd korszerűsítésének részeként az előkészítő munkálatok. Ennek során szakemberek alaposan megvizsgálták az alépítményeket és a közműcsatlakozásokat.

Majd áprilisban átvette a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. a munkaterületet, és tovább folytatódtak az előkészítő munkák. Végül megkezdődött a függesztett állványzat építése is.

Májusban búvárok vizsgálták át a híd környezetét, hogy fém- és lőszermentesítsék a biztonságos munkavégzés érdekében. És még ugyanebben a hónapban megtörtént a toronydaru felállításához szükséges cölöpök lefúrása.

Május 25-én pedig a Clark Ádám tér átépítése is elindult. A körforgalomban található virágokat a FŐKERT Nonprofit Zrt. munkatársai helyezték át, majd a felújítás idejére, ahogy erre már 2015-ben is volt példa, ideiglenesen átépítették a körforgalmat.

Június elején három éjszakára szintén lezárták a hidat, hogy a függesztett állványzat építése semmiképp se veszélyeztethesse a közlekedőket. Mostanra pedig el is készült az állványzat, így minden adott, hogy június 16-án elkezdődhessen a tényleges felújítás.

A lezárás miatti forgalmi változásokról a BKK – Budapesti Közlekedési Központ oldalán olvashatunk bővebben.

A kivitelezési munkák előreláthatóan 2023 augusztusában fejeződnek be, ezután kezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás. A cél, hogy Budapestet a 150. születésnapján, 2023-ban a megszépült Lánchíd köszöntse.

 

A képen a kivilágított Lánchíd látszik.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság