Június 4. a nemzeti összetartozás napja ‒ Kerületünkben is tartottunk megemlékezést

Hírek
Közzétéve:

A nemzeti összetartozás napja az 1920. június 4-i trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékezik. Óbuda-Békásmegyeren is megemlékeztünk a nemzeti emléknapról.

1920. június 4-én a békeszerződés aláírása meghatározta térségünk országainak új határait. Ennek következtében a történelmi Magyarország területe kétharmadával csökkent és a lakosságának több mint fele határain túlra került.

1920 óta június 4-t a nemzeti összetartozás napjaként tartjuk számon. Ahogyan az ország számos településén, a harmadik kerületben is tartottuk megemlékezést e nap alkalmából.

A koszorúzáson Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet, Bajuszné Orodán Krisztina evangélikus lelkész imádsággal emlékezett meg, a rendezvényen közre működtek Paár Julianna és Derzsi György előadóművészek, valamint a Kincső Néptáncegyüttes. Az ünnepség végén a harmadik kerületi Petőfi téri országzászló-emlékművet megkoszorúzták a résztvevők, köztük dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere is koszorút helyezett el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság