VÉDA kamerákat helyeznek el a Szentendrei úton a gyorshajtások miatt

Hírek
Közzétéve:

 

MTI/Kovács Attila

Az elfogadott előterjesztésben az olvasható, hogy az elmúlt években számos olyan, halállal vagy személyi sérüléssel járó baleset történt Budapesten, amelynek oka vélelmezhetően illegális gyorsulási verseny volt: ezek kedvelt helyszínei a III. kerületben a Szentendrei út és a XIII. kerületben a Váci út.

A kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt helyezik el.

Miután 2017. márciusban a Szentendrei úton egy ámokfutó belerohant az előtte álló autóba két ember halálát okozva, Bús Balázs polgármester újra a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy bővítsék ki az országos VÉDA közúti intelligens kamerarendszert, és a Szentendrei úton is legyenek kamerák. A kerületi térfigyelő kamerák fejlesztésére nagy gondot fordít az önkormányzat, aminek köszönhetően több mint száz kamera vigyáz az itt élők élet- és vagyonbiztonságára, a főutak és az azon zajló közúti közlekedés biztonságának szavatolása azonban elsősorban fővárosi és országos feladatkörbe tartozik.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság