Kedd reggelig havazásra kell számítani a fővárosban

Hírek
Közzétéve:

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-től kapott tájékoztatás szerint reggel hat órakor életbe lépett a legmagasabb készültségi fokozat, azaz mintegy nyolcvan téli célgép dolgozik a hó eltakarításán és a főváros útjainak síkosságmentesítésén.

Első ütemben az 1200 kilométer hosszú főútvonal-hálózaton végzik el ezt a munkát.  Legfontosabb a hidak, felüljárók, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út, a Budaörsi út (M1, M7), az M3-as, az M5-ös autópályák és a 2., 6., 10., és 11-es főközlekedési utak fővárosi bevezető szakaszainak a megtisztítása, ezután kerülnek sorra az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az autóbusz- és fő közlekedési útvonalak, valamint a kórházakhoz, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak.

A munkavégzést nehezíti a -9 Celsius fok hideg, mivel a hintőanyag lassabban fejti ki olvasztó hatását.

A 2100 kilométer hosszúságú mellékútvonal-hálózaton csak a fő- és közösségi útvonalak rendbetétele után kezdődhet meg a munkavégzés. A mellékutak havasak, ezért az autósoktól ezeken a helyeken fokozott figyelmet, körültekintő közlekedést kér a társaság. Kézi erővel a járdákat, közforgalmú lépcsőket és a gyalogátkelők környezetét síkosságmentesítik.

Továbbá felhívják a figyelmet arra, hogy a járdák takarítása és szórása az ingatlantulajdonosok kötelessége.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a lakosságot, hogy a téliesre fordult időjárásra tekintettel csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt  tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu-n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság