Kerékpárbarát településünkön várjuk a bringásokat uzsonnára – Június 3. a kerékpározás világnapja

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Tény, hogy sokkal többször döntünk úgy, hogy inkább autóba szállunk, mint akárcsak néhány évtizeddel ezelőtt. Ennek következményeként kevesebbet mozgunk, egyre többen küzdenek testtömeg-többlettel, és egyre többeket fenyegetnek a mozgáshiányos életmód okozta betegségek.

Az előbbi kockázatok sem csupán az egyéneknek okoznak problémát, ahogyan az sem, hogy az autózás a föld korlátozott energiakészletének az egyik igen jelentős fogyasztója. Ráadásul olyan energiaforrásnak, amelynek használata a mindannyiunk életét és esélyeit megváltoztató globális felmelegedés egyik fő okozója.

És mindez csupán két érv amellett, hogy autózás helyett pattanjunk kerékpárra, említhetnénk azt is hogy a bringázás olcsóbb, tisztább… és sok minden mást. De a mai napnak, a kerékpározás világnapjának a legfőbb üzenete mégis az – a kezdeményezők megfogalmazása szerint –, hogy a kerékpár az egész emberiség része és az egész társadalmat szolgálja.

Mi itt, Óbuda-Békásmegyeren igen komolyan vesszük ezt az üzenet. Így büszkék vagyunk arra, hogy kerületünk elnyerte a Haladó Kerékpárosbarát Település 2023 címet, polgármesteri hivatalunk pedig a Haladó Kerékpárosbarát Munkahely 2023 díjat is a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Kerékpárosbarát Település/Kerékpárosbarát Munkahely pályázatán.

És abban is hiszünk, hogy ahogyan a kerékpározás az egész társadalmat szolgálja, úgy a helyi közösségekben is teremtő erővel bír. Ezért rendszeresen találkozóra várjuk, vendégül látjuk a kerületben közlekedő kerékpárosokat, legközelebb június 11-én 16 óra 30 és 18 óra 30 között jöhetünk össze egy „Bringás Pop-up uzsonna” keretében, az Aquincum HÉV-megállóban.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság