Kerékpárok idősebbeknek és haladóknak

Hírek
Közzétéve:

5Az otthoni szakápolásban és a házi segítségnyújtásban résztvevő munkatársak, illetve a gyógytornászok hajthatják mától azt a tíz kerékpárt, melyet Bús Balázs polgármester jelenlétében Müller Istvánné, a Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője vehetett át a Fő téren. Az intézmény szakdolgozói elsősorban a napi feladatellátásokhoz vehetik igénybe a bicikliket, de igény szerint a munkába járáshoz is rendelkezésre állhatnak. Mint elhangzott, Békásmegyeren és Csillaghegyen is vannak olyan ellátási területek, melyek két keréken gyorsabban megközelíthetők, s bár voltak munkatársak, akik már korábban is (saját) kerékpárral közlekedtek, számukra is könnyebbség, ha ezt hivatali járművel tehetik. A kétkerekűeket szállító cég a jövőben megvizsgálja, hogy a csomagtartókon elhelyezhető e kisebb tárgyak, csomagok szállítására alkalmas kosár.
3

A Szociális Szolgáltató Intézmény kerékpárátadásával egy időben az önkormányzat munkatársai egy hónapos teszt időszakra a Berguson kerékpárbolt jóvoltából négy elektromos rásegítő motorral ellátott biciklit kaptak. Ezeket a 20 kg. körüli gépeket az elsődlegesen azoknak a hivatali munkatársaknak ajánlják, akik korukból vagy egyéb helyzetükből adódóan már nem tudnak könnyedén hosszabb távokat megtenni, de egy kis testmozgásra szükségük van. Az e-bike-kal könnyebb elindulni, megállni, ugyanis a rásegítő motor a pedálok terhelésével arányosan gyorsítja vagy lassítja a mozgást. A feltöltött akkumulátorok 100-130 km. megtételéhez elegendő energiát képesek tárolni. A Polgármesteri Hivatal munkatársai 4-5 napra kaphatják kölcsön munkába járáshoz és munkavégzésükhöz, a tesztidőszak végén pedig rövid összefoglalót kell készíteniük tapasztalataikról.

Az eseményen elhangzott, nyugat-Európában a kerékpár eladásoknak közel a felét már az e-bike-ok teszik ki. Egy ilyen jármű több mint félmillió forintba kerül.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság