Kerületi tanárok és diákok mesélnek nekünk – Az Óbudai Anziksz dupla számának középpontjában az iskola

Hírek
Közzétéve:

Kulturális magazinunk, az Óbudai Anziksz legújabb, online elérhető dupla lapszámának középpontjában az iskola áll. Kerületi iskoláink épületei, azok hangulata, legendás tanárai, tehetséges diákjai és olykor súlyos történelmi terhei mellett a mindennapokat jellemző nyitottságuk, törekvéseik.

Az iskolai tematikának szép epizódja az éppen ötvenéves jubileumát ünneplő Kerék Általános Iskola és Gimnázium életét bemutató írás. Az olyan hagyományok, mint az esztendőről esztendőre megrendezett karácsonyi hangverseny vagy a sport- és egészségnap, izgalmas emlékeket idéz fel.

Hogy miért fontos, hogy kortárs írók műveivel ismerkedjenek a diákok? Erről kérdeztük Kőváriné dr. Fülöp Katalint, az Óbudai Árpád Gimnázium irodalomtanárát. A Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző, gitáros, énekessel készült interjú pedig arra is szép választ ad, hogyan őrizhetjük meg a bennünk élő gyermeket, és hogyan élvezhetjük ennek ajándékait.

Mindemellett kipróbálhatjuk az igazi Anziksz-sütemény receptjét, megismerhetjük az óbudai középiskolák fantasztikus alkotásait és az intézményvezetők körkérdésre adott válaszait is az oktatás jövőjéről és jelenéről.

Az Óbudai Anziksz ünnepi, dupla lapszámát január második felében nyomtatásban is kézbe vehetjük.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság