Kerületünk pedagógusait köszöntöttük – Átadtuk az elismeréseket díjazottjainknak

Hírek
Közzétéve:

Ünnepségünk kezdetén az Aquincum Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola két növendékének előadását hallgathatták meg a vendégek. Tátrai Csenge előadásában Keszthelyi Mangó Gabriella: Köszönöm című versét, majd Kozma Franciska tolmácsolásában Osváth Erzsébet: Tanítóinknak című művét.

Szeretjük a gyerekeket, és ez összeköt minket

„Magam is pedagógus vagyok, ha nem is álltam annyi esztendőt a katedrán, mint sok meghívott vendégünk, de másfél évtizedet eltöltöttem a pályán – kezdte ünnepi beszédét dr. Kiss László polgármester. – Mindannyiunkra több szerepet oszt az élet. Amellett, hogy pedagógus vagyok, egy hamarosan iskolás kisfiú édesapja és polgármester is. Utóbbiként különösen fontosnak tartom, hogy megfelelő figyelemmel és megbecsüléssel forduljunk a pedagógusok és minden oktatási és nevelési intézményben dolgozó kolléga munkája felé. Azért választottuk, választották ez a hivatást, mert szeretjük, szeretik a gyerekeket. És ezért sokféle áldozatra képesek, amiért őszinte hálával tartozunk.”

Ünnepségünkön részt vett Szabó Tímea országgyűlési képviselő, dr. Bots Dénes jegyző, Burján Ferenc és Turgonyi Dániel alpolgármesterek, illetve Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ igazgatója, hogy együtt köszöntsük kerületünk pedagógusait.

A 2021. év díjazottjai

Tiszavölgyi István, Óbuda-Békásmegyer díszpolgára, a Tiszavölgyi István Díj névadója szintén részt vett az ünnepségen. A díjat Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete alapította: az elismerést minden évben egy olyan középiskolai tanár kapja, aki hosszú ideje kitartóan, kiemelkedő színvonalon végzi a feladatát kerületünkben. Az idei Tiszavölgyi István Díjat Skripetzky Bertalan biológia, kémia, orosz, testnevelő szakos pedagógus vehette át, aki 1986-tól a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumot alapító tantestület tagja.

A Pedagógiai Érdemekért díjat szintén önkormányzatunk alapította azzal a céllal, hogy elismerje a hivatásukban példamutatóan teljesítő pedagógusok munkáját. A 2021. év Pedagógiai Érdemekért díjazottjai:

Antal Kinga óvodapedagógus

Harmati Magdolna óvodapedagógus

Kardosné Kertész Zsuzsanna tagóvoda-vezető

Kohlbeck Mária óvodapedagógus

Mosonyi Zsuzsanna óvodapedagógus

Székelyné Havasi Andrea óvodapedagógus

Toldi Ilona óvodapedagógus

Volentér Györgyné óvodapedagógus

Hitérné Erdős Róza igazgatóhelyettes

Horváthné Fülöp Mária magyar nyelv és irodalom szakos pedagógus

Hőnich Orsolya történelem–latin szakos pedagógus

Loór Veronika tanító

Simon Péter magyar, filozófia, etika szakos pedagógus

Sziberné Komjádi Éva tanító

Várnai Annamária magyar–történelem szakos pedagógus

 

Elismerő Oklevéllel az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat azoknak a kollégáknak a munkáját köszöni meg, akik legalább tíz éve kerületi nevelési vagy oktatási intézményben, nem pedagógus közalkalmazottként állnak helyt. Idén az elismerést kapta:

Hariedy Éva dajka

Seres Gáborné technikai dolgozó

Pénzes Gyula Sándor oktatástechnikus

 

Rendezvényünket Egyházi Géza színművész ünnepi előadása zárta. A színművész üdvözlő mondataival a díjazottak mellett a pedagógustársadalom valamennyi tagjának gratulált helytállásukhoz a különleges kihívásokat hozó tanévben.

A díjazottaknak szívből gratulálunk, és köszönjük a munkájukat!

 

 

Tátrai Csenge szavalt a pedagógusnapi ünnepségen

 

Kozma Franciska

Tátrai Csenge és Kozma Franciska tanulók szavalatokkal köszöntötték a pedagógusokat

 

Skripetzky Bertalan az idei Tiszavölgyi István-díjasunk, mellette Tiszavölgyi István díszpolgárunk, a díj névadója és dr. Kiss László polgármester

 

A Pedagógiai Érdemekért díjban és az Elismerő Oklevélben részesülöknek szintén gratulálunk

 

Burján Ferenc alpolgármester, Szabó Tímea országgyűlési képviselő és Tiszavölgyi István díszpolgárunk az idei pedagógusnapi ünnepségünkön

 

Egyházi Géza színművész ünnepi műsorral köszöntötte az idei év díjazottjait

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság