Kerületünkben is ellenőrzik a kéményeket, mutatjuk az időpontok listáját

Hírek
Közzétéve:

A háztartások komfortjához hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet és a meleg víz használatának biztosítása. Az ezt biztosító épületgépészeti berendezések használata – más háztartási gépekéhez hasonlóan – rejt magában bizonyos kockázatokat.

A háztartási tüzelőberendezések és a hozzájuk kapcsolódó égéstermék-elvezető berendezések (kémények) használatából fakadó veszélyeket jelentősen csökkenti a rendszeres időközönként végzett, kötelező ellenőrzés. A kéményellenőrzést végző közszolgáltatónak gáztüzelés esetén kétévente egy alkalommal, míg szilárd tüzelés esetén évi egy alkalommal el kell végeznie az égéstermék-elvezetők ellenőrzését és szükség szerinti tisztítását.

Kerületünkben a FŐKÉTÜSZ ezekben az időpontokban végzi a kémények ellenőrzését. Az ütemterv tájékoztató jellegű, az a felmerülő külső körülmények (jogszabályváltozások, táppénzek stb.) tükrében változhat.

A Fővárosi Közgyűlés 2020. december 18-án határozatában döntött arról, hogy Budapest Főváros Önkormányzata és a FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft. között meglévő közszolgáltatási szerződés hatályát módosítja. Ennek értelmében a közszolgáltatás ellátását a FŐKÉTÜSZ 2021. április 30-ig végzi. A lakossági kémények ellenőrzését 2021. április 30-át követően a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság fogja  majd ellátni.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság