Készül a játszótér a Mészkő parkban

Hírek
Közzétéve:

A park bejáratánál lesz elhelyezve az a játszótér, amit az Ilonamalom Műhely készít. A műhely országszerte számos sikert ért már el kreatív játszótereivel, melyek modern és vidám hangulatúak és általában az adott terület miliőjébe vagy egyedi témájába illeszkednek. Az Ilonkamalom játszóterének rusztikus elemei és színei jól illeszkednek majd a Park könnyed és színes arculatához.

A Mészkő park kivitelezése a tavaszi hónapok végén kezdődött és szeptember utolsó napjaiban már használatba vehető lesz a park. A növényekkel kapcsolatos munkák és a faültetés még az őszi hónapokban is zajlik majd, de emellett már lehet használni a parkot, a játszóteret, sporttereket, kutyás területet.

A park ünnepélyes átadója szeptember 30-án 11 órakor lesz, a Civil és Nemzetiségi Nap keretében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A Mészkő park ötlete 2015-ben merült fel a környéken élők részéről, és a Háromhegyek Egyesület közreműködésével az ötlet mellé állt a III. kerületi önkormányzat. A multifunkcionális szabadidőpark célja, hogy többféle korosztálynak kínáljon szabadidős kikapcsolódást, pihenő- és sportteret. A közösségi tervezés során 5 alkalommal találkoztak az itt élők és osztották meg egymással ötleteiket, véleményüket, akár félelmeiket az új park kapcsán. Az ötletekből Wallner Krisztina tájépítész készített tervet, a III. kerület pedig egy önkormányzati tulajdonban lévő területet bocsájtott rendelkezésre. A park kialakításának forrása pedig egy 380,5 milliós kormányzati támogatás volt, melyet Bús Balázs polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és önkormányzati képviselő közbenjárása tett lehetővé.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság