Két új gyalogátkelővel bővült kerületünk

Hírek
Közzétéve:

Régóta várt gyalogátkelő felfestése valósult meg a Békásmegyeri Piacnál, a Heltai Jenő tér mellett. A  forgalmas Madzsar József utcán közlekedő 204, 34 és 296-os buszok Békásmegyeri HÉV megállóhoz vezető, eddig hiányzó gyalogátkelő átadása ma megtörtént, ezzel is növelve a gyalogosbiztonságot.

A kivitelezés április 12-én kezdődött, és tartalmazta a buszmegálló eltolását, a szegély süllyesztését az átkelő szélességében, továbbá burkolatjel festést, illetve a rávezető gyalogos járda bontását és új járda létesítését is. A Budapest Közút Zrt. kérésére a gyalogátkelő megfelelő megvilágítása érdekében közvilágításbővítés is történt.

Új gyalogátkelőhely és járdasziget került a Reményi Ede utca Szentendrei úti kereszteződéséhez is. A forgalmas csomópontban a járművek szokatlan irányból érkezése miatt kiemelt fontosságú volt a gyalogos és biciklis átkelés biztonságosabbá tétele.

A meglévő járdák között 3 méter széles gyalogátkelőhely épült egy járdasziget kialakításával. A járdasziget és a meglévő járdák gyalogátkelőhelyhez kapcsolódó részén 60 cm szélességben fehér taktilis figyelmeztető burkolóelemek is beépítésre kerültek.

Madzsar József utca:

Reményi Ede utca:

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság