Két új, sokoldalú parkkal is gazdagodott kerületünk 2022-ben

Aktuális Zöld iroda
Közzétéve:

2022-ben két jelentősebb, multifunkcionális és zöld parkot alakítottunk ki a kerületben, amelyeknek jelentőségét az is adja, hogy a lakossággal való egyeztetés alapján jöttek létre a parktervek. 

A Táncsics Mihály utca és az Ország út kereszteződésénél hoztuk létre a Táncsics parkot, amelyet 2022 tavaszán adtunk át. A parkot lakossággal való egyeztetések során elhangzott javaslatok alapján terveztük meg.

A korábban funkció nélküli terület igazi közösségi térré alakult át a beruházásnak köszönhetően: helyet kapott többek között okospad, ivókút, napelemes közvilágítás, padokkal ellátott sétány, agility elemekben gazdag zárt kutyafuttató, sport- és fitneszpark, valamint kamasz- és kisgyermekek számára kialakított külön játszótér is. A Táncsics park egy roppant sokoldalú, minden korosztály számára minőségi kikapcsolódást kínáló korszerű és biztonságos tér.

Az átadáson dr. Kiss László polgármester kiemelte, hogy az új játszótér és park környezetébe több mint 160 fát ültettünk. A terület fejlesztése a Szociális városrehabilitáció megvalósítása Békásmegyeren projekt keretében valósult meg.

2022-ben egy másik multifunkciós park is elkészült kerületünkben: a hatalmas, gyönyörű Pünkösdfürdő Park, amelyet szintén tavasszal, a víz világnapján adtunk át. A parkban nemcsak, hogy rengeteg funkció kapott helyett, hanem a tervezés során nagy hangsúlyt fektettünk az ember és a természet kapcsolatának elmélyítésére annak érdekében, hogy a park minél inkább illeszkedjen a természetbe. Ennek az új szemléletnek köszönhetően a Pünkösfürdő Park egyedülállóan biodiverz parknak számít Budapesten.

A lakosság igényei mentén egy funkcióiban rendkívül változatos terület jött létre, ahol biokert, esővíztározó, multifunkciós sportpálya, pétanque-pálya, slackline-pálya és homokos strandröplabda-pálya, játszótér és kutyafuttató is található.

 

A parkban nyáron lakossági bejárást is tartottunk Burján Ferenc Óbuda-Békásmegyer klíma- és környezetvédelemért felelős alpolgármester, a 11. számú választókerület egyéni képviselője és Herr Hajnalka, a FŐKERT tervezési osztályvezető-helyettes vezetésével.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság