Kézhez kapták házi- és fogorvosaink az új rezsitámogatás igénybejelentési lapjait

Hírek
Közzétéve:

Június 5-én, hétfőn háziorvosaink és fogorvosaink kézhez kapták az általuk igényelhető új rezsitámogatásról szóló tájékoztatót és az igénybejelentési lapokat. Az új támogatással 2022. január 1-től kezdődően megtérítjük a praxisok rezsijének infláció feletti növekedését, mindezt bürokráciamentesen, egyszerűsített nyilatkozattal tudják majd intézni a rendelők.

A támogatást az Önkormányzattal kötött feladat-ellátási szerződéssel, továbbá a rendelőjüket magában foglaló épület vagyonkezelőjével kötött ingatlanhasználati szerződéssel rendelkező háziorvosok igényelhetik.

A támogatás a támogatási időszak adott évét tekintve a vagyonkezelők által a háziorvosok számára, a közüzemi szolgáltatók számlája alapján összesen kiszámlázott közüzemi szolgáltatási díjaknak, és a bázisév KSH által közzétett átlagos fogyasztói árindexének rátájával emelt közüzemi és szolgáltatási díjaknak a pozitív előjelű különbsége.

Önkormányzatunk nem először nyújt segítséget a magyar kormány által cserben hagyott házi- és fogorvosainknak. Tavaly december 8-án az alapellátó orvosoknak járó, egyszeri, százezer forintos rezsitámogatásról határozott képviselő-testületünk. Bízunk benne, hogy a tavaly megszavazott és a mostani, új támogatás segítségével könnyebbé tesszük a harmadik kerületi rendelőintézetek működését!

Az új támogatásról szóló rendelet szövege ezen a linken érhető el.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság