Ki tud többet Ady Endréről? – Műveltségi vetélkedő idősek számára

Hírek
Közzétéve:

Az Intézmény a korábbi évekhez hasonlóan idén is két műveltségi vetélkedőt rendezett nyugdíjas klubtagjainak és a Derűs Alkony Gondozóház lakóinak. Az őszi megmérettetést a Kiskorona Idősek Klubjának dísztermében tartották, ahol összemérhették tudásukat a nyugdíjas emberek, akik ezúttal Ady Endre életrajzában és költészetében mélyültek el.

A vetélkedő előtt beszédet tartott dr. Kiss László polgármester és hangsúlyozta, hogy „..bármilyen tudást is szerzünk meg, az sosem válhat kárunkra.” A polgármester őszinte tiszteletét fejezte ki a versenyzők felé, akik a tudás öröméért komoly erőfeszítéseket tettek, aktívan készültek.

A szakmai zsűri tagjai voltak

  • Horváthné Bakóczy Eszter, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény nyugalmazott szaktanácsadója,
  • Pőcze Márta, az Óbudai Platán Könyvtár igazgatója,
  • és Süke Éva magyar tanár.

A vetélkedőt megelőző hónapokban az Intézmény 10 idősek klubjában és a Derűs Alkony Gondozóházban több mint 100 nyugdíjas ember vette ismét kézbe Ady versesköteteit, és ismerkedett meg közelebbről életével, szerelmi lírájával és istenes verseivel. A klubtagok többféle forrásanyagot dolgoztak fel, előadásokat, hangoskönyveket hallgattak meg, és ellátogattak a budapesti Ady Endre Emlékmúzeumba is.

A versenyzők tudását dicséri, hogy az első fordulóban a 22 csapatból 5 a maximális pontot érte el. A második fordulóban csak a feladatsor megoldására fordított idő tudta eldönteni a helyezési sorrendet, amely az alábbiak szerint alakult:

  1. helyezett: Almási II. csapat
  2. helyezett: Meggyfa I. csapat
  3. helyezett: Heltai I. csapat

A résztvevőket emléklappal, a boldog nyerteseket pedig névre szóló oklevéllel és serleggel jutalmazta dr. Kiss László polgármester és Müller Istvánné intézményvezető.

A győztes csapatoknak ezúton is gratulálunk!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság