Kibővíti a Főváros a szombaton induló ingyenes tesztelést

Hírek
Közzétéve:

Tegnap délután pár óra alatt betelt a regisztráció a budapestieknek felajánlott ötezer darab antigén tesztes szűrésre.

Holnap délután 15 órától újra megnyílik a regisztrációs lehetőség a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio/ oldalon, az eddigieken felül további 2.500 budapesti jelentkezhet az ingyenes szűrésre december 19. és 23. között a város négy pontján.

„Tudom, hogy egy ekkora városban a Fővárosi Önkormányzat által biztosított 7.500 teszt nem elegendő. Mert világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges, ingyenes tesztelésre. De ez, vagyis a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége. Lenne. Mi annyit tudunk tenni, amennyi a főváros lehetőségeibe belefér. Talán ez is segítséget jelent sok budapesti családnak.

Abban bízom, hogy miként azt a járvány elleni védekezés számos pontján tette, a kormány most is követni, másolni fogja a budapesti városvezetés cselekedeteit a vírus megfékezése érdekében (ha előtte, ahogy eddig, megint túl kell esni Budapest-ellenes propagandahadjáraton, az is mindegy, csak csinálja végre a dolgát a kormány).

A kormány számára minden adott a tömeges tesztelésre, az anyagi lehetőség is. Aki nem hiszi, nézze meg a tegnap esti közlönyt, ahol újabb 70 milliárdot adnak a járvány elleni védekezésre szánt alapból(!) kormányzati célú építkezésekre a Várban. Ennyiből megszervezhető lenne minden magyar polgár tesztelése” – írja Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-posztjában.

„A Főváros által saját forrásból és adományok felhasználásával beszerzett antigén tesztekkel folytatjuk a szociális intézményeinkben a rendszeres szűrést, teszteljük azokat a munkatársainkat is, akik kulcsfontosságú feladatot látnak el a város működtetése szempontjából, mert az ő biztonságuk és egészségük minden budapesti érdeke. A járvány alakulására figyelemmel kell tartalékot képeznünk az ünnepek utáni időszakra is. Ezeken túl, amennyit csak tudunk, azt mind a budapestieknek ajánljuk fel ingyenes tesztelésre” – írja a főpolgármester.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság