Kincskereső tábor indul békásmegyeri általános iskolásoknak

Hírek
Közzétéve:

A geocaching lényege, hogy egy ládikát (úgynevezett geoládát) egy játékos elrejt egy olyan helyen, amelyet felfedezésre, megismerésre érdemesnek tart, majd GPS-szel beméri a rejtekhely koordinátáit, és a bemutatandó látnivalóról egy ismertetőoldalt készít.

Maga a geoláda általában egy vízhatlanul záródó háztartási műanyag doboz, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy látogatói napló (logbook), egy játékismertető (elsősorban a véletlenül odatévedők számára), egy íróeszköz és néhány apró ajándék. A sikeres megtaláló beírja a látogatás időpontját és a játékban használt nevét a naplóba.

A gyerekeket elsősorban a láda kincsei hozzák lázba: a magukkal hozott ajándékért cserébe választhatnak valami hasonló értékűt a dobozból.

A látnivaló, a ládához vezető túra kicsiknek, nagyoknak egyaránt élmény.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által szervezett geocaching tábort július 12–14. között rendezik meg, azaz három napon át, reggel 8 és délután 4 óra között a Békásmegyer hegy felőli oldalán élő általános iskolás gyerekek részére.

A tábor tervezett létszáma 10–12 fő.

Jelentkezni július 9-ig lehet Endresz Júliánál a +36 20 263 9633-as, illetve Tóth Alexandránál a +36 20 802 0824-es telefonszámon.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ által szervezett további táborokról itt tájékozódhat.

Az Óbudai Nyár 2021 további programjait pedig ITT találják.

 

Geocaching tábor plakát

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság