Átadtuk a Kiscelli parkot

Hírek Aktuális ügyek Aktuális Zöld iroda Kiemelt hírek
Közzétéve:

Átadtuk a megújult Kiscelli parkot, amelyet az utóbbi évek egyik kiemelt projektje a Kiscelli Múzeum környékének rehabilitációja részeként újítottunk fel.

A projekt célja a terület értékeinek védelme, fenntartható környezet kialakítása tanösvényekkel, játszó funkciókkal, sokféle parkhasználó számára előnyös kialakítással. Kiemelt figyelmet fordítottunk az érintettek bevonására az előkészítéstől a kivitelezésen át a parkfenntartásig, a lakosság, a civil szervezetek, a kezelők, az örökségvédelem, és a múzeum aktív részvételével.

Egy szakmailag sokrétű előkészítés, példaértékű társadalmi bevonás valósult meg, melynek kiemelt eleme a közösségi tervezés volt, valamint a favédelmi szempontok figyelembe vétele.

A kivitelezés eredményeképpen megújult a zöldfelület, gyalogos útvonalak, pihenőterek jöttek létre utcabútorokkal és tematikus játszótér került kialakításra. A kerékpárral érkezők számára 10 állásos kerékpártároló került kihelyezésre.

Rengeteg parki bútor

A környezetrendezés részeként további parki bútorok kerültek kihelyezésre: 13 db ülőpad, 3 db piknikasztal, 5 db hulladékgyűjtő, melyből két darab kutyaürülékgyűjtő és három vegyes hulladékgyűjtő, két információs tábla, egy ivókút, valamint tíz kandeláber.

A park így már alkalmas számos közösségi tevékenységre: múzeumpedagógiai programokra, kutyás tréningre vagy akár helytörténeti sétákra is. Külön említésre méltó a Mimó és Csipek kalandjai nevezetű meseösvény, amely elsősorban az óvodás gyermekek számára nyújt interaktív, inspiráló programot, a klímatudatosságra, környezettudatosságra történő neveléssel együtt.

A Kiscelli park komplex fejlesztése összességében 357,5 millió forintból valósult meg, mely elemeit tekintve több pályázati forrásból, és jelentős önerő bevonásával került finanszírozásra.

Bízunk benne, hogy a megújult Kiscelli park minden generációnak, családnak, kutyásnak és idelátogatónak örömet fog okozni! Köszönjük a közösségi tervezésben résztvevő civileknek a munkáját is!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság