Kitüntetések az egészségügyi dolgozók ünnepén

Hírek
Közzétéve:

Semmelweis-napon elismeréseket vehettek át azok az egészségügyben dolgozók, akik kiemelkedő munkájukkal és odaadásukkal szolgálták a városrészben élő pácienseket, betegeket.

Boldogságunk kilenctized része kizárólag egészségünkön nyugszik. Ha egészség van, az minden élvezet forrásává válik, de ha nincs, az egyéb javak, a szubjektív értékek sem boldogítanak, mert a szellem, a hangulat, a temperamentum szárnyalását is lecsökkenti, elnyomorítja a betegség. – idézte Arthur Schopenhauer német filozófus szavait Kelemen Viktória alpolgármester, majd hozzátette: Nem túlzás azt állítani, hogy nincs még egy olyan szakma, mely akkora közvetlen felelősséggel járna, mint a gyógyítás. Kiélezett helyzetben élet és halál kérdésében kell felelős döntést hozni. Az Önök teljes embert kívánó hivatása, a folyamatos önképzési követelmény, a hétvégéket is gyakran felemésztő ügyelet kényszer együttese okán fel kell tennünk magunkban a kérdést, vajon megkapják-e az elvárható elismerést? Óbuda-Békásmegyer vezetése igyekszik mindent megtenni az egészségügyi szakma társadalmi elismertségének megerősítése érdekében – többek között ezért hoztuk létre, és adományozzuk minden évben az Óbudaiak Egészségéért Díjat, valamint a polgármesteri dicséreteket.

Dr. Badacsonyi Szabolcs a Szent Margit Kórház mb. főigazgatója, és a Szent Margit Rendelőintézet cégvezetője a következő évek egészségügyet érintő fejlesztéseiről beszélt: Amennyiben a kormány is jóváhagyja a kórház javaslatát, akkor a következő 5-7 évben a Szent Margit Kórház valamennyi épülete kívül-belül teljes egészében megújulhat, sőt még egy új épülettel is gazdagodhat. Emellett megvalósulhat az eszközpark teljes megújítása, új, a jelenlegi kapacitás kétszeresét befogadni képes művese állomás megépítése és új MRI laboratórium létesítése is.

Nem kevésbé jelentős fejlesztések várnak a Szent Margit Rendelőintézetre és a háziorvosi rendelőkre is a következő években, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatásának köszönhetően. Ennek első lépéseként már ez évben megkezdődik a Csobánka téri szakrendelő felújítása, mely tavaly töltötte be 30. életévét, és már igencsak megérett erre a megújulásra. Emellett pedig ugyancsak még ez évben elkezdődhet a Tüdőgondozó elavult röntgen-parkjának cseréje, új, korszerű digitális eszközökre. Bízom benne, hogy mi, akik a kerületi egészségügyi ellátásért felelősséget vállalóként ma közösen ünnepelünk, képesek leszünk élni a lehetőséggel és a jobb feltételek között valóban magasabb színvonalú munkát tudunk majd végezni. – mondta dr. Badacsonyi Szabolcs.

Perjési Zsuzsanna Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának mb. vezetője a kerületi védőnői ellátás magas színvonalát hangsúlyozta – országosan 10%-os védőnő-hiányt emlegetnek, a III. kerületben nincs betöltetlen státusz. A védőnői szolgálat fenntartásában nélkülözhetetlen az egyes szakemberek elkötelezett hivatástudata, az egyedi esetek megítélésében pedig a felelősségteljes, emberi magatartása. Az előttünk álló feladatokat csak együtt, a védőnők közösségében egymás iránti feltétel nélküli, szakmai bizalommal kell megoldanunk, csak így lehetünk sikeresek. Fogadhatjuk, ahogy egykoron az amerikai elnök (John F. Kennedy, 1961. május 25.), „Úgy döntöttünk, hogy még ebben az évtizedben eljutunk (ha mi nem is a Holdra, hanem) a család- és egészségvédelem legmagasabb szintjére. Nem azért, mert a feladat könnyű, hanem azért, mert nehéz… Azért, mert ez a cél képességeink és erőnk legjavát igényli, azért, mert ez olyan kihívás, amit készek vagyunk elfogadni, olyan, amit nem akarunk halogatni, és amit meg akarunk nyerni.”

A köszöntőket követően az elismerések átadására került sor.

Dr. Tóth Levente kapta 2017-ben az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat

Az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat 2017-ben dr. Tóth Levente belgyógyász, kardiológus főorvos kapta.
Dr. Tóth Levente 1974-1979-ig a Szent János Kórházban, majd 1979-2008-ig a Szent Margit Kórház Belgyógyászati-kardiológiai Osztályán alorvos, később főorvos. 2008-óta dolgozik a Szent Margit Rendelőintézet kardiológiai szakrendelésén. Az egészségügyben Óbudán eltöltött 38 év alatt jó kapcsolatot alakított ki a kerületi háziorvosokkal, valamint az egészségügyben és a szociális területen tevékenykedő szakdolgozókkal. Rendszeres előadója az Óbudai Orvosnapoknak és az Óbudai Orvosklubnak. 2011-óta a Magyar Orvosi Kamara Óbudai Szervezetének elnöke.

Polgármesteri dicséretben részesült dr. Osváth János felnőtt háziorvos, dr. Marjai Katalin felnőtt fogszakorvos, Hábelné Gulyás Szilvia területi védőnő, dr. László Klára fül-orr-gégészet szakrendelés szakmaiterület-vezető főorvosa.

A Szent Margit Rendelőintézet vezetőségétől igazgatói dicséretet vehetett át dr. Thomka György orvosszakmai vezető, a Szent Margit Rendelőintézet korábbi ügyvezető igazgatója, Bruneker Edit szemészeti szakasszisztens, Szerdahelyiné Czene Ervina anyaggazdálkodási és műszaki vezető.

Óbuda Békásmegyer Védőnői Szolgálata Intézményvezetői Dicséretét Balyiné Varga Cecília területi védőnő vehette át.

A Szent Margit Rendelőintézet hűségjutalmai is hagyományosan a Semmelweis napi ünnepségen kerültek átadásra. Bánföldiné Patkós Angéla asszisztens 15 éve, dr. Bódy Gábor főorvos, urológus szakorvos pedig 30 éve a Szent Margit Rendelőintézet munkatársa.

Az elismerésekhez gratulálunk, és további eredményes munkát kívánunk.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság