Kodályi hagyományok Óbudán – December 16. a magyar kórusok napja

Hírek
Közzétéve:

„Nem lehet egészen boldog ember, akinek nem öröm a zene. Erre az örömre azonban tanítani kell az emberiséget, mert magától nem jut el odáig.” (Kodály Zoltán)

Adventi hangolódás kórushangvesenyekkel

December 16. ünnepeljük a magyar kórusok napját, annak emlékére, hogy 1882-ben ezen a napon született Kodály Zoltán. Az ünnepnap alkalmából felidézzük, hogy mi itt, a harmadik kerületben hogyan őrizzük a kórusművek előadásának hagyományát.

Az Óbudai Kamarakórus, amelynek 1986-os megalakulása óta a reneszánsztól a kortárs zenéig szerepelnek művek repertoárján, adventi koncertet adott az óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia-templomban. Magyarország legnépszerűbb énekegyüttese, a Szent Efrém Férfikar nem első ízben vendégeskedett a harmadik kerületben, Advent Óbudán rendezvénysorozatunk keretében szintén a közös ünnepre hangolódás jegyében adott hangversenyt a Fő téren.

Arany diplomás az Árpád gimnázium kórusa

De nem csupán az advent kiemelt időszakában elven Óbuda-Békásmegyeren a kórusélet. Így számos kerületi nemzetiségi közösségünk ápolva zenei hagyományait örvendeztet minket újra és újra többek között kóruselőadásokkal.

Az Óbudai Árpád Gimnázium kórusa pedig az idei Éneklő Ifjúság minősítő versenyen kapott igen rangos elismeréseket: Arany Diploma minősítést, különdíjat, valamint az Év kórusa díjat. Gratulálunk és köszönjük a diákok, valamint Kúnné Kocsis Erzsébet karnagy, zenepedagógus elkötelezett munkáját.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság