Kölcsönözzünk vetőmagot az Ezüsthegyi-magkönyvtárból

Hírek
Közzétéve:

Közel 120-féle, a helyi klímát jól tűrő vetőmagból kölcsönözhetünk az Ezüsthegyi Könyvtárban működő magkönyvtárban. A kölcsönzésnek nem feltétele a könyvtári tagság, de a magszedést követően, a kikölcsönzöttnek megfelelő mennyiséget visszavárnak a könyvtárba, hogy abból a kertészkedést kedvelők újra kölcsönözhessenek.

Paprika, paradicsom, sárgarépa, petrezselyem, hagymafélék, káposztafélék, tökfélék, zeller, mangold, spenót, padlizsán, spárga, kukorica, dinnye, hüvelyesek mellett fűszernövények és még negyvenféle virág vetőmagjaiból válogathatunk.

„Könyvtárunk adottságaiból és ökoszemléletéből eredően speciális zöldszolgáltatásokkal is várja látogatóközönségét, melynek egyike, az egyre népszerűbb magkönyvtár. A magkönyvtár egy olyan kezdeményezés, amely a fenntartható fejlődés célkitűzéseit szolgálja könyvtári környezetben” – mondta el Szépvölgyi Katalin, az Ezüsthegyi Könyvtár vezetője.

A magcsomaghoz tájékoztatót is kapnak a vállalkozó kedvű olvasók: a magvetés, a palántaültetés és a betakarítás idejéről, valamint a növények fény- és vízigényéről.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság