Koncertek, színház, kiállítás novemberben és decemberben

Hírek
Közzétéve:
SEBŐ
Sebő 68

A zenekarok és zenei előadók közül olyanok lépnek majd fel novemberben, mint a Dresch Misi Folk Quartet, lesz Sebő 68 koncert, fellép a Váczi Eszter Quartet, a Sirtos, a Budapest Voices, és nem utolsó sorban a Piramis együttes egykori legendás énekese, Révész Sándor legújabb formációjával.

Decemberben is hasonlóan változatos lesz a zenei kínálat, hiszen Illényi Katica koncertjén kívül a Kamarakórus ad majd adventi koncertet, csakúgy mint az Óbudai Kamarazenekar, sőt az Óbudai Danubia Zenekarnak gyerekelőadása is lesz. A december pedig idén sem múlhat el anélkül, hogy ne élvezhessük Hobo: Hármasoltár című előadását.
Az egyéb programok között lesz még Népzenei és néptánc nap, ahol a Bartók Táncegyüttesen, a Kincső Néptáncegyüttesen és a Göncöl Néptáncegyüttesen kívül fellépnek az Óbudai Népzenei Iskola növendékei is.

Az egykori Óbudai Festőiskola kiállítása egy történelmi-rendhagyó kiállítás, ahol a 40 éves házjubileum alkalmából az egykori növendékek aktuális alkotásai lesznek láthatóak. Az Óbudai Kulturális Központot még Úttörőházként vagy ÓMK néven ismerők egy történelmi előadássorozat révén idézhetik fel a házhoz fűződő emlékeiket. Szinetár Dóra színművészné így emlékezik: https://www.youtube.com/watch?v=WjWRz4b70pI

Mint ahogy megszokhatták, szinte minden hétvégén lesz majd gyermekprogram és kézműves foglalkozás is a Házban. November 15-én ásványbörze, a Családi vasárnapok keretében táncszínház, Vitéz László, Palinta klub, valamint a Mikulás manói zenés-mesés előadás várja majd a kicsiket

lart pour
L’art pour l’art társulat

A programsorozatból természetesen a színház és az irodalom sem maradhat ki, így november 18-án a L’art pour L’art társulat előadását, valamint a Turay Ida Színház előadásait is láthatjuk: a Párizsi éjszakákat és a Mikszáth különös házasságait. Irodalmi estek is lesznek, többek között Szinetár Dórával és Kökényessy Ágival.

 

A részletes programokat a www.kulturkozpont.hu oldalon találhatják.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság