Már önmagában az is érdekes, hogyan lesz egy kültelki fiú egy nagy hagyományú étterem tulajdonosa. Hogyan került a szakmába, hogyan őrizte a Sipos magyar hagyományait, és hogyan építette be azok közé a saját újításait. Az azonban még inkább érdekes, hogy vendéglős minőségében hogyan vált Fejér Miklós az utóbbi hatvan év magyar sporttörténetének ismert alakjává, a MOB támogatójává.
Évtizedeken át – a szó eredeti értelmében – etette a magyar sportolókat, labdarúgókat, vízipólósokat, birkózókat. Főzött rájuk itthon, és kísérte őket olimpiákra, világbajnokságokra. Hazánk jó hírét keltette, amikor a magyar sportolók, jeles tudósok és művészek mellett neves külföldi politikusokat is megvendégelt a Siposban.
Mezei Károly Olimpikonok vendéglőse című kötetének bemutatója 2015. június 11-én 17 órától lesz az Óbudai Társaskörben, ahol a könyv is megvásárolható.