Könyvtár a veszélyhelyzet alatt

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára közösségi térként működik, ezért 2020. március 16-tól határozatlan ideig a koronavírus okozta járványhelyzet miatt nem fogad látogatókat.

Mind a két könyvtár meghosszabbítja a kölcsönzésben lévő dokumentumokat, valamint az érintett időszakban keletkező késedelmi díjat elengedi.  

Személyesen ugyan nem lehet a könyvtárak szolgáltatásait igénybevenni, de a közel 70.000 könyvekből, folyóiratokból, hangoskönyvekből álló állomány az olvasószolgálatot végző könyvtárosok által online most is az olvasók rendelkezésére áll!

Tanulást és tanítást segítő online könyvtárosi szolgáltatás

A tanulást és tanítást segítő online szolgáltatást a jelenleg kialakult távoktatási helyzet hívta életre. A könyvtár szeretne segítséget nyújtani az otthon tanuló gyerekeknek, az őket támogató szülőknek, a távoktatásra készülő tanároknak. Nevekkel, fogalmakkal, évszámokkal, könyvcímekkel, hivatkozásokkal, szakirodalmakkal vagy az online könyves adatbázisokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekben szívesen állnak rendelkezésre.  Ha gondot okoz, hogy melyik kiadó könyvei hol érhetőek el jelenleg online formában, vagy kifogyott az ötletekből, hogyan kösse le hasznosan óvodás, kisiskolás gyermekét vegye igénybe olvasószolgálatunk segítségét!

Hétfőtől csütörtökig minden hétköznap reggel 8 órától délután 4 óráig telefonon és emailben is fogadják a megkereséseket az Óbudai Platán Könyvtárban platan@kszki.obuda.hu email címen, valamint a +36 1 439 0936, +36 1 368 7093-as telefonszámon. Az Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára platanf@kszki.obuda.hu email címen és +36 1 454 0826-os telefonszámon érhető el.

Digitális tartalmak

A platankonyvtar.hu és a platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/ weboldalakon és a Facebook oldalakon keresztül is elérhetőek a könyvtárak folyamatosan frissülő digitális tartalmai. Online meseolvasással, digitalizált kiállítással, könyvtárosok által tartott rendezvények online elérhetővé tételével szeretnék segíteni, hogy az otthon töltött napok hasznosan teljenek.

Könyvtári belső munkálatok

A rendkívüli zárvatartás alatt mindemellett olyan, egyébként bezárást igénylő munkálatokat is végez az intézmény, mint az esedékes leltár, az állomány frissítése és rendezése, fertőtlenítése bízva abban, hogy a veszélyhelyzet végetértével újra személyesen is az olvasók segítségére lehetnek.

 

platankonyvtar.hu

platankonyvtar.hu/fiokkonyvtar/

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság