Kormányinfó: február 15-től az minősül oltottnak, aki három oltást kapott

Hírek
Közzétéve:

Döntöttek továbbá arról is, hogy a karanténkötelezettség a felnőtteknél hét napra rövidül, de öt nap után negatív teszttel kiváltható,

Az iskolákban a felső tagozatnál már bevált gyakorlatot kiterjesztik az alsó tagozatra is, mivel már ez a korosztály is kaphat oltást. Vagyis ha egy osztályban megbetegedés van, akkor a karanténkötelezettség időtartama 5 napra csökken, de ez csak azokra vonatkozik, akik oltatlanok.

Az iskolai oktatásnak folyamatosnak kell lennie, személyes jelenléttel, de ha a technikai feltételek adottak, a karanténban lévő oltatlanoknak közvetíthető online is az oktatás – ismertette a miniszter.

A védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvánnyá alakul, amely a második oltástól számítva hat hónapig lesz érvényes. A jelenlegi szabályozás szerint nem mehet 500 fő feletti rendezvényre az, akinek nincs védettségi igazolványa.

Oltási akciónapokat február hónapban is terveznek.

A negyedik oltással kapcsolatban Gulyás Gergelyt elmondta: az orvossal való konzultáció után bárki kaphat negyedik oltást, az erről szóló szabályozás a héten jelenik majd meg.

Emellett megerősítette, hogy az egészségügyi dolgozóknak egyelőre nem lesz kötelező a negyedik oltás.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság