Kormányinfó: keddtől megszűnik az ingyenes parkolás, hétfőtől látogathatók a kórházak is

Hírek
Közzétéve:

Az Országgyűlés kedden elfogadta a veszélyhelyzet meghosszabbítását lehetővé tevő törvényt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azonban a kormány csak addig fogja fenntartani ezt, amíg szükség van rá. Ennek segítségével tudják meghosszabbítani a hitelmoratóriumot is, ami augusztus 31-ig biztosan fennmarad, de a tervek szerint szeptember után is lesz rá lehetőség, csak nem automatikusan, hanem külön kell majd kérni.

Miután a pünkösdi hétvégén elérjük az 5 millió beoltottat, ezért újabb enyhítések várhatóak, mondta. Az operatív törzs ezeket holnap hajnalban tárgyalja meg, és a miniszterelnök fogja bejelenteni. Gulyás Gergely annyit elárult, hogy a kijárási tilalom megszüntetésére tett javaslatot a kormány.

Az ingyenes parkolást azonban jövő hét keddtől már biztosan nem hosszabbítják meg, tehát ismét fizetni kell.

Figyelem! Az óbuda-békásmegyeri fizetős parkolást érintő kérdésekben az Óbudai Parkolási Kft. munkatársai tudnak tájékoztatást adni, kérjük, keressék fel a cég honlapját, vagy írjanak az ügyfélszolgálat e-mail-címére: obudaiparkolas.hu; obudaiparkolas.hu/ugyfelszolgalat

A külföldi utazásokkal kapcsolatban elmondták, július előtt kizárt, hogy lesz EU-s zöld kártya, csak kétoldalú megállapodásokkal lehet szabadon utazni az egyes országok között.

Müller Cecília bejelentette: lehetővé vált, hogy a szociális otthonok mellett hétfőtől feloldják a látogatási tilalmat a kórházakban. Hozzátette, hogy továbbra se látogathatók azok az osztályok, ahol koronavírusos beteget ápolnak, és be kell tartani a kórházak házirendjét is.

Fokozatosan nyitják ki a kórházakat, az első időszakban egy nap egy beteget csak egy ember látogathat meg, és legfeljebb hatvan percre maradhat nála, így azt tanácsolják a családoknak, hogy osszák be a látogatási napokat. Csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni a kórházakba, tették hozzá.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság