Kormányinfó: legkorábban április 12-én nyithatnak az óvodák és az oktatási intézmények

Hírek
Közzétéve:

A nyitás pontos idejéről egy héttel korábban igyekeznek majd tájékoztatást adni. Ezt megelőzően az óvodapedagógusokat és pedagógusokat – amennyiben jelentkeznek erre – be fogják oltani.

Elmondta azt is, jó esély van arra, hogy április 4-ig beoltsák azokat a 65 év felettieket, akik regisztráltak az oltásra. Sajnos azonban hatszázezer nyugdíjas még nem regisztrált, ezért őket levélben keresik meg, hogy mihamarabb megtörténjen a veszélyeztetett korosztály átoltása.

Gulyás szerint reálisnak tűnik, hogy május végéig mindenkit beoltanak, aki regisztrált. Ha az oltási sorrendben soron lévő embert nem tudják a háziorvosok elérni, akkor lehetőségük van olyanokat is beoltani, akikre később került volna sor. A legfontosabb, hogy minél több ember kapja meg legalább az első oltást.

Magyarországon, mint mondták, csak biztonságos, engedélyezett vakcinával oltanak, ezért a kormány kéri, hogy mindenki fogadja el a háziorvos által felajánlott vakcinát.

A boltok újranyitásával kapcsolatban Gulyás Gergely elmondta: az operatív törzs pénteken dönt az üzletek és a bevásárlóközpontok újranyitási lehetőségeiről.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság