Kormánytámogatással újul meg az óbudai Szent Margit Kórház

Hírek
Közzétéve:

Idén a kórház több mint 200 millió forintot fordíthat a betegellátás színvonalának emelésére – mondta el az intézmény idei beruházásait ismertető sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő az intézmény idei beruházásait ismertető sajtótájékoztatón.

Várhatóan ebben az évben megújul a gasztroenterológiai osztály, megvalósulhat az „A” épület és mentőbejárat automata ajtóinak cseréje és beüzemelése, kiépül a „B” épületben is a vezetékes orvosi gázhálózat, valamint 30 db számítógépet vásárolhat a kórház. Minderre abból a 87 millió forintos támogatásból kerülhet sor, amelyet a 2016 év végi konszolidációs keretből kapott a kórház. 

Bús Balázs polgármester a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy a kórház 2013-ban nyerte vissza újra önállóságát. Örömét fejezte ki, hogy az azóta eltelt időszakban folyamatosan fejlődik és megújul az intézmény. Utalt arra, hogy a kórházi ellátás mellett a következő években megvalósulhat az óbudai járóbeteg szakellátás és az alapellátás fejlesztése is. Köszönetet mondott Varga Mihálynak, a kerület országgyűlési képviselőjének a támogatásért, valamint dr. Badacsonyi Szabolcs főigazgatónak, hogy Óbuda és az agglomeráció lakosságának megteremtik a biztonságos betegellátás feltételeit.

A főigazgató beszámolt arról a több mint 2 milliárd forintos energetikai korszerűsítést magában foglaló pályázatról is, amely az egész Kórház infrastruktúráját alapjaiban változtatja meg. A tavaly nyáron útjára indított „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” elnevezésű civil kezdeményezés keretében idáig nyolc örökbefogadás valósult meg, ezek több millió forintos támogatást jelentenek a kórháznak.

A most bejelentett fejlesztések mellett a kórház vezetői újabb terveken dolgoznak. Hamarosan döntés születhet egy 2 milliárd forintos energetikai felújítást magában foglaló pályázatról, és jó esély van arra is, hogy a közeljövőben a főváros egyik legmodernebb MRI-diagnosztikai centruma kezdje meg működését az intézmény falain belül. A beruházások növelik a betegellátás gyorsaságát és biztonságát, aminek nagy jelentősége van, hiszen a kórház Óbuda-Békásmegyer és az agglomerációs települések lakosságát figyelembe véve közel 200 ezer – egyes szakmák tekintetében több mint félmillió – polgár egészségügyi ellátásáért felel.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság