Környezetbarát síkosságmentesítés: megkezdődött az igényelt kalcium-klorid kiosztása

Hírek
Közzétéve:

Január 10. estig vártuk a regisztrációkat önkormányzatunk térítésmentes kalcium-klorid-osztására, amelyet a közterületek környezetbarát síkosságmentesítése céljából hirdettünk meg Burján Ferenc alpolgármesterrel egyeztetve.

Nagyszámú társasházi képviselő, illetve közel 400 magánszemély jelezte, hogy igényt tart a jégmentesítő szóróanyagra.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat összesen közel 6 tonna síkosságmentesítő anyaggal tudja segíteni a harmadik kerületi lakosokat, lakóközösségeket, hogy az ingatlanok előtti járda- és útszakaszokat biztonságosabbá tehessék a téli, fagyos, balesetveszélyes időben. Ez közel 300 ezer négyzetméternyi felület síkosságmentesítésére elegendő.

A kalcium-klorid alkalmas mind a megelőző kezelésre (havazás, eső előtti kijuttatás), mind az utókezelésre (már lehullott csapadék, hó, kialakult jégpáncél olvasztása).

Az igényelhető mennyiség, amelyet a készlet erejéig tudunk biztosítani, társasházak esetében 10 kg/társasház, kertes családi házak esetében 5 kg/lakcím volt.

Köszönjük, hogy a balesetveszély megelőzése, a síkosságmentesítés mellett a környezetvédelemre is ügyelnek, és továbbra is partnereink abban, hogy a harmadik kerület fenntarthatóbb, zöldebb legyen.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság