Környezetbarát, vegyszermentes gyomirtás a harmadik kerületben

Hírek
Közzétéve:

Környezetbarát, garantáltan vegyszermentes, forró vizes gyomkezelést végeznek kerületünkben a BKM – FKF Köztisztasági Divízió munkatársai. A tavalyi, aktív habos technológia után idén forró vizes, szintén vegyszermentes gyomirtás a Fő téren és környékén kezdődött meg április 28-án reggel.

A módszer lénye, hogy leforrázza a gyomnövényeket. A mechanikus eljárással szemben nagy előnye, hogy a gyökérszintig elér a hő hatása, a gyomot, egyúttal a talajban lévő növénycsírákat is elpusztítja.

Az eljárás a gyomirtás mellett fertőtlenítő hatású is, mivel sterilizálja a növényen még ott lévő és az elhullajtott magvakat. Így a módszer segítségével a gyomok visszatérését is megakadályozhatják.

Ez az eljárás különösen hasznos a nehezen elérhető és megközelíthető területeken, például a térkövek közötti fugák esetében.

A vegyszermentes gyommentesítés folyamatosan zajlik Óbuda-Békásmegyeren, a kerület frekventált pontjain, közterein is folytatja az FKF a munkát a következő napokban. A ma reggeli munkálatok végzésébe Burján Ferenc alpolgármester is besegített.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság