Kortárs fiatal művészek kiállítása nyílik az Esernyősben – Searching for T-Art díjasok 2021

Hírek
Közzétéve:

A harmadik kerületi székhelyű T-Art Alapítvány harminc éve a kortárs festészet és grafikaművészet szolgálatában áll. A civil szervezet az elmúlt évtizedekben létrehozott egy 600 darabos kortárs képzőművészeti gyűjteményt, megjelentetett két művészetialbum-sorozatot, és számtalan kiállítást szervezett tagjai alkotásaiból külföldön és országszerte.

A T-Art Alapítvány három évvel ezelőtt megújult kuratóriuma – amelynek tagjai: Garami Gréta, Lévay Jenő, Szurcsik József, Tenk Dóra és Verebes György – azt a feladatot is maga elé tűzte, hogy ezt a támogatást kiterjeszti a fiatal korosztály felé, és 2019-ben új projektet indított el, Searching for T-Art néven.

A kezdeményezést többek között az is inspirálta, hogy az új generáció képviselői szintén érdeklődnek az olyan tradicionális művészeti ágak iránt, mint a táblaképfestészet, a hagyományos szobrászat és a képgrafika, amelyek látásmódja a T-Art-nak is sajátja.

A kuratórium a fiatal művészek támogatására létrehozta a Searching for T-Art díjat, amelyet 2021-ben Drabik Tamásnak, Őry Annamáriának és Sinka Péternek ítélt oda. A friss díjas alkotók műveiből kiállítás nyílik.

Searching for T-Art díjasok 2021 című kiállítás megnyitója: 2022. január 28., péntek 18 óra
helyszín: Esernyős Galéria és Szindbád rendezvényterem (1033 Budapest, Fő tér 2.).

A kiállítást Révész Emese művészettörténész nyitja meg, közreműködik Pénzelik Réka (szaxofon).

A kiállítás 2022. február 25-ig látogatható.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság