Köszönjük a harmadik kerületi polgárőrök egész éves munkáját!

Hírek
Közzétéve:

A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület tagjai ünnepi értekezletén zárták le az egész éves munkát. Burján Ferenc alpolgármester önkormányzatunk nevében köszönte meg a kerületi polgárőrök áldozatos szolgálatát.

A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület korábban már részesült az Év Polgárőr Egyesülete rangos, fővárosi elismerésben. Akkor a díjat nemcsak kerületünk biztonságának, működésének érdekében tett erőfeszítéseikért kapták, hanem az országos polgárőrmozgalom munkájához és sikereihez való nagybani hozzájárulásukért is.

Tevékenységüket azóta is az önkéntesség és a szakmaiság kettőse jellemzi. Felsorolni is sok lenne, milyen sokfajta szolgálatot teljesítenek, közös életünk milyen színes és változatos területein vállalnak feladatokat, de az év végéhez közeledve néhányat mégis érdemes kiemelnünk.

Járőrözés, helyszínbiztosítás, gyermekprogramok

Amellett, hogy polgárőreink rendszeres gyalogos, robogós és autós járőrözéssel járulnak hozzá kerületünk biztonságához, – és ezzel ahhoz, hogy valóban mindannyian otthonunknak tekinthessük Óbuda-Békásmegyert, – ott vannak például a nemzeti ünnepeink alkalmából tartott ünnepségeken, megemlékezéseken. S biztosítják az olyan, mindannyiunk számára hasonlóan fontos események helyszíneit és a résztvevők biztonságát, mint a húsvéti körmenet és a nyári Amfifeszt Fesztiválunk volt, vagy éppen a szintén igen népszerű terepfutóversenyeink.

És olyan, szintén az egész harmadik kerületet érintő feladatokból is kiveszik a részüket, mint például a kerületi lomtalanítás helyszíneinek biztosítása, rendben tartása. Ahogyan az utánunk jövő nemzedékek biztonságáért szintén felelősséget éreznek, hiszen nemcsak a kerületi iskolákba látogatnak el, hanem már óvodásaink is találkozhatnak a kerületi polgárőrökkel programokon, gyermeknapi rendezvényeken.

Három díjazottunk

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nemrégiben rendvédelmi dolgozóink kiemelkedő teljesítményét ismerte el. Ebből az alkalomból Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület három tagja is: Szücs-Mátyás Renáta alelnök, Bókkon Sándor körzetfelelős és Pulai Zsolt körzetfelelős szintén év végi jutalomban részesült.

Gratulálunk a három díjazottnak, és az egész kerület nevében szívből köszönjük a munkájukat, ahogyan valamennyi polgárőrünk elhivatott, áldozatkész helytállását.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság