Köszöntjük a kerületi polgárőröket, köszönjük önkéntes munkájukat! – Július 6. az országos polgárőrnap

Hírek
Közzétéve:

A polgárőrség hazánkban egyesülési jog alapján létrejött társadalmi szervezet, célja többek között, hogy közrend és közbiztonság fenntartását segítése, a környezet- és természetvédelemben részt vegyen, illetve a bűnmegelőzést támogassa. Ma az önkéntes munkát végző polgárőröket köszöntjük.

A III. Kerületi Polgárőr Egyesület nemrégiben ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját. Köszönetet mondunk tagjainak, egy egész kerületünk nevében, a másfél évtizedes áldozatos szolgálatukért!

Önkéntesség és szakmaiság

A Budapest III. kerületi Polgárőr Egyesület korábban már részesült az Év Polgárőr Egyesülete rangos, fővárosi elismerésben. Tudjuk, méltó helyre került akkor a díj, hiszen az egyesület nemcsak kerületünk biztonságának, működésének őre, hanem az országos polgárőrmozgalom munkájához és sikereihez is nagyban hozzájárul.

Polgárőreink tevékenységét, helyben és országosan is, az önkéntesség és a szakmaiság kettőse jellemzi. És mindkettő kiemelkedő értéket képvisel egy közösség életében.

Járőrözés kutyával, gyalog, autóval, robogóval

Felsorolni is sok lenne, milyen sokfajta szolgálatot teljesítettek a harmadik kerületi polgárőrök az elmúlt tizenöt esztendőben, közös életünk milyen színes és változatos területein vállalnak feladatokat. Néhányat mégis érdemes ma, e jeles napon, amolyan számadást végezve, kiemelnünk.

Tudjuk például, hogy a rendszeres kutyás, az autós, a gyalogos nappali és éjszakai járőrszolgálatok mellett megkezdték az elektromos robogóik alkalmazását is. Ahogyan azt is, hogy közreműködtek a kerületi rendőrkapitányság éjszakai ittas gépjárművezetők kiszűrésére szervezett közlekedési akciójában.

Köszönjük!

Arra is büszkék lehetünk, és csak elismeréssel szólhatunk arról, hogy polgárőreink igen komolyan veszik, hogy szakmai tudásukat folyamatosan gyarapítsák, ezzel is biztosítva a korszerű szolgálatukat. Köszönjük mindannyiuk áldozatos munkáját!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság