Köszöntjük az időseket

Hírek
Közzétéve:

Csaknem harminc esztendeje az Egyesült Nemzetek Szövetségének kezdeményezésére ünnepeljük minden évben október elsején az Idősek Világnapját. Magyarországi léptékben is érzékelhető, hogy közülünk egyre többen az idősebb korosztályt képviselik. Á

De az előttünk járóknak nem csupán a praktikus vagy éppen tudományos, hanem érzelmi tapasztalatai is megtámogathatnak minket.

A sok segítségéért nemcsak hálával tartozunk, hanem viszonoznunk is kell azt. Hiszen nem hallgathatjuk el, hogy az életkor előrehaladtával sokféle nehézség is érkezik. Sok időskorú társunk él szociális nehézségek között, amit a magány vagy a betegség még terhesebbé tehet. Kötelességünk a magunk eszközeivel méltó öregkort biztosítani számukra. Az előttünk álló hónapokban is különösen sokféle feladat közül válogathatunk, hogyan is segíthetnénk időskorú társainkon, hogyan is gondoskodhatnánk róluk. Így önkormányzatunk egy kiadvánnyal is készült, ebben összegyűjtöttük azokat az információkat, elérhetőségeket, melyek a mindennapokat gondtalanabbá tehetik.

 

Gondoskodni szeretünk 2020 by Óbuda Sajtó on Scribd

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

26. félévét kezdi meg a Nyugdíjasok Óbudai Akadémiája

Hírek
Közzétéve:

Vidám pillanatok a tavasz köszöntésére

Hírek
Közzétéve:

Népszerű volt a karácsonyfadíszítő verseny – megvannak a díjazottak