Köszöntjük bölcsődéink dolgozóit, köszönjük munkájukat! – Április 21. a bölcsődék napja

Hírek
Közzétéve:

A bölcsődék napján annak állítunk emléket, hogy 1852-ben április 21-én nyílt meg az első magyar bölcsőde. Így április 21-én minden évben kifejezzük köszönetünket és hálánkat az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat bölcsődéiben dolgozó munkatársainknak.

„Gyermekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a földünkön osztályrészünkről jutott, de saját tökéletességünket is ez mozdítja előre.” (Brunszvik Teréz)

Az első magyar bölcsőde Brunszvik Júlia – az első magyar óvoda alapítójának, Brunszvik Teréz unokahúgának – támogatásával indulhatott el. Amely 1852. április 21-én nyitotta meg kapuit a budapesti (ma harmadik kerületi) Kalap utcában, folytatása volt ez az akkor már világhírű hazai intézményi nevelés hagyományainak.

A visszaemlékezés a jeles napra jó alkalom arra is, hogy kifejezzük megbecsülésünket és bizalmunkat napjaink bölcsődéiben dolgozó kisgyermeknevelők hivatása iránt is. Hiszen e mély megbecsülés és őszinte bizalom nélkül, hogyan is bízhatnánk gondjainkra legdrágább kincsünket, gyermekünket?

De rájuk bízzuk, jó szívvel. Köszönjük, hogy rájuk bízhatjuk, és azt szintén köszönjük, hogy ezzel a szakszerű és szerető gondoskodással az egész családunkat támogatják.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság