Közel húszéves hagyomány: idén sem marad el az őszi takarítás kerületünkben

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata fontosnak tartja, hogy támogassa azokat a lakossági, közösségi kezdeményezéseket, amelyek nyomán szebb és otthonosabb lesz a kerület, így az idén is együttműködik az őszi takarítás szervezőivel, és eszközökkel, felszereléssel, a szállítás lebonyolításával segíti a munkájukat. Az itt élők hosszú ideje évente legalább egyszer egy jó hangulatú közös akció keretében egy-egy nagyobb terület rendbetételével, takarításával mutatnak jó példát.

Az őszi takarítás gyűjtési területét hat útvonalra osztották, területrészenként 2-3 csapat dolgozik majd. A Táborhegyi Népház kertjétől kocsikkal szállítják őket az egyes helyszínekre (a számukra térképen kijelölt útvonal kezdőpontjára), majd a nekik átadott térképen kijelölt útvonalon dolgoznak.

A szervezők minden érdeklődő önkéntest szeretettel várnak.

Az őszi takarítás időpontja: 2020. szeptember 19., szombat, 10:00 órától

Gyülekező: a Táborhegyi Népház kertjében

Takarítandó terület: Perényi lejtő, Királylaki út, Kocsis Sándor út, Domoszló útja, Bécsi út, Kubik utca, Laborc köz, Farkastorki út, Hidegkuti Nándor utca által határolt terület utcái.

A megrakott zsákokat autóbusz-forgalmi utak mentén helyezik el, ahonnan szokás szerint kedd reggel – a lakossági szemétszállítással együtt – az FKF szállítja el.

Visszaérkezés: a gyűjtögetés után, ebédidőben a Táborhegyi Népház területén, ahol főtt virslivel várják az önkénteseket a szervezők.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság