Közel kétszáz fát ültetnek Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

A TÉR_KÖZ projekt keretein belül a Heltai Jenő tértől északra található közösségi tér új pázsittal, bokrokkal és fákkal gazdagodik. A zöldfelület rehabilitációjának tervezése során a fő szempont az volt, hogy olyan fafajtákat telepítsenek, melyek illeszkednek a terület környezeti adottságaihoz, és évekkel később is esztétikus képet mutatnak majd.

_sba_1199-jav-net

_sba_1175-netA tervezés során figyelembe kellett venni a különböző zöldterületek funkcióját. A parkolókhoz oszlopos tölgy, ezüst hárs és amerikai hárs kerül. A lakóépületek által közrezárt területen számos díszfa kap helyet, például díszalma, vérjuhar, japán díszcseresznye, valamint korai juhar, juharlevelű platán és – sok lakó kérésére – egy új diófa is.

A szakemberek nagyobbrészt gépek segítségével közel 200 fát ültetnek. A novemberi hűvösebb időjárás mellett telepített, többségében négyszer iskolázott fák már a következő évben árnyékot adnak majd a parkban. A közösségi térre kerülő fák már a telepítéskor tekintélyes méretekkel rendelkeznek: többek között a 74 db oszlopos tölgy 4 méter magas lesz, a legnagyobb – 50 cm-es – törzskerülettel a platánok (8 db) bírnak, a diófa törzskerülete pedig 40 cm lesz a telepítéskor.

_sba_1229-net

Szeptember végén közös kertészkedésre hívta a környéken lakókat az önkormányzat, a közösségi cserjeültetés célja az volt, hogy az új békásmegyeri közösségi tér környékén élő helyi lakosok is részesei lehessenek a tér megszépülésének. Az eseményre minden háztömbből érkeztek, de voltak olyanok is, akik a kerület másik feléből látogattak el a programra. A kivitelezéssel megbízott cég kertészei mindvégig segítséget nyújtottak, előkészítették a terepet és szállították a növényeket. A lakosok közül sokan kislapáttal ültették el a cserjéket, de akadt olyan vállalkozó szellemű résztvevő is, aki az ásástól sem riadt vissza a szeptemberi programon.

_sba_1412_sba_1470

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Kedvezményes szilva- és bioalmalekvár akciót indítunk

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg a negyedik adventi gyertyát

Hírek
Közzétéve:

Közösségi Költségvetés 2024: lakossági fórum az ÓKK-ban, március 7-én