Közelebb a természethez – Előadás-sorozat az Ezüsthegyi Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

Hogyan tudunk a mindennapokban a természettel összhangban élni? Miben segíthetik az életünket a lakókörnyezetünk közelében is megtalálható növények mint megújuló természeti források? Hogyan élhetünk egészségesebben, miközben csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat?

Ezekre és további hasonló témájú kérdésekre igyekszik választ találni Óbudai Platán Könyvtár Ezüsthegyi Könyvtára (1038 Budapest, Ezüsthegy u. 16.) az ingyenesen látogatható Ezüsthegy Kincsei című programsorozatával.

Az Ezüsthegyi Könyvtár zöld könyvtárként szolgáltatásaival és működésével eddig is elkötelezetten állt ki a környezettudatos és fenntartható életmód mellett. Az előadásokon a lakókörnyezetünk közelében fellelhető, termeszthető növényvilágról lesz elsősorban szó.

Az előadás-sorozat meghívott előadója Polyák Ágnes gyógynövény-botanikus.

Egészséges, élő kertek vegyszermentesen – 2022. február 4., 17:00

Hogyan tartsunk fenn vegyszermentesen élő, egészséges kiskertet, amely az egészségünket szolgálja, és ahol a növények, az állatok és mi is jól érezzük magunkat? Milyen növénytársítások alkalmazhatóak eredményesen a talaj egészsége, a növények jólléte, a termés fokozása, a betegségek megelőzése érdekében? A válaszokat megtudhatjuk Polyák Ágnes gyógynövény-botanikus előadásán, a programsorozat első találkozóján.

 

További program:

Ehető és mérgező vadnövények Óbuda határában – 2022. február 25., 17:00

Gyomnövény vagy gyógynövény? – 2022. március 18., 17:00

Illatszerek és kozmetikumok növényei – 2022. április 8., 17:00

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság